:

Hur ofta ska man ha klor i poolen?

Innehållsförteckning:

 1. Hur ofta ska man ha klor i poolen?
 2. Hur använder man klor i spabad?
 3. Hur Klorerar man en pool?
 4. Är det farligt att bada i för hög klorhalt?
 5. Hur lång tid efter klor kan man bada?
 6. Måste man ha klor i poolen?
 7. Vilket klor i spabad?
 8. Hur ofta Chockklorera pool?
 9. Hur mycket klor ska man ha i spabad?

Hur ofta ska man ha klor i poolen?

Svar: Det ska alltid finnas mellan 1,0–3,0 mg/l fritt klor i poolen. Under den del av säsongen då man badar ofta och solen skiner, bör man mäta klorinnehållet i poolen varje kväll och tillsätta klor om nivån är under 1,0 mg/l.

Hur använder man klor i spabad?

Vid bad:

 1. Mät och justera PH-värdet till 7,3.
 2. Om du använder Aktivt Syre och klor: Lägg i en tablett aktivt syre per 1000 liter före bad och en Klortablett per 1000 liter vatten efter bad. ...
 3. Om du använder endast klor: Lägg i en tablett per 1000 liter vatten före bad och en tablett per 1000 liter vatten efter bad.

Hur Klorerar man en pool?

Klorera med chockklor via bräddavloppet till klorvärde 2 ppm (mg/l). Vid upprepad klordosering vänta 3 timmar mellan varje test för att kloret skall hinna lösas upp. Justera till rekommenderat klorvärde. Efter 24 timmar, borsta rent poolens golv och väggar samt bottensug poolbotten.

Är det farligt att bada i för hög klorhalt?

Högre klorvärden är inte hälsosamt att bada i ger hudirritation och kan ge problem med andningsvägarna. För privat bruk räcker normalt 1 enhet klor. För att ta ner för höga klorvärden finns Delphin antiklor som sänker klorvärdet snabbt. Vid överklorering kan man vänta 24 timmar och därefter kontrollera värdet.

Hur lång tid efter klor kan man bada?

Vänta 6 timmar med att bada efter en chockklorering, mät för säkerhets skull klorvärdet. Om spabadet inte används på ett tag: tillsätt 3-6 tsk per vecka (om du reser bort en längre tid: använd Spa Klor Tabs 20g eller Spa Brom Tabs 20g i en doseringsflottör). Användning: Lös först upp Spa Klor i en hink med vatten.

Måste man ha klor i poolen?

Som desinfektionsmedel är klor det vanligaste alternativet. Klor förbrukas kontinuerligt, dels genom påverkan av solen samt oxidation av de partiklar som skall oskadliggöras. Därför måste man kontinuerligt tillsätta klor. pH-värdet skall vara 7,2-7,6 i en pool.

Vilket klor i spabad?

Klor hjälper till att hålla en god kvalitet på vattnet i spabadet. Det ideala klorvärdet för ett spabad ligger på 1 ppm fritt klor (eller totalt klor), men upp till 3 ppm är ett acceptabelt värde. Bundet klor bör aldrig överstiga 0,5 ppm.

Hur ofta Chockklorera pool?

Chockklorering med snabbklor/ chockklor bör göras några gånger per badsäsong i samband med t ex värmebölja eller hög badfrekvens. Detta för att även eliminera de organismer, bakterier och virus som överlever en låg jämn klorhalt. Avsluta badsäsongen med att pH-justera vattnet till rätt nivå och därefter chockklorera.

Hur mycket klor ska man ha i spabad?

Klor hjälper till att hålla en god kvalitet på vattnet i spabadet. Det ideala klorvärdet för ett spabad ligger på 1 ppm fritt klor (eller totalt klor), men upp till 3 ppm är ett acceptabelt värde. Bundet klor bör aldrig överstiga 0,5 ppm.