:

Vad är Klinkerolja?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är Klinkerolja?
  2. Hur sköter man ett klinkergolv?
  3. Vad torkar man klinkergolv med?
  4. Hur göra rent fogar i klinkergolv?
  5. Vad består Klinkerolja av?
  6. Vad är Stensåpa?
  7. Kan man behandla klinkergolv?
  8. Kan man polera klinker?
  9. Kan man polera klinkers?
  10. Vad tvättar man kakel med?

Vad är Klinkerolja?

Klinkerolja från Nitor i 1 liters plåtburk är ett linoljebaserat skydds- och impregneringsmedel som hjälper till att göra ytan smutsavvisande samtidigt som den framhäver färgen och karaktären på stenen.

Hur sköter man ett klinkergolv?

Oftast räcker det att torrmoppa klinkers för att avlägsna damm och andra partiklar. För att få bort smuts som fastnat på beläggningens yta kan en våtrengöring med mopp göras med varmt vatten blandat med ett neutralt eller svagt alkaliskt rengöringsmedel som till exempel Fila Cleaner.

Vad torkar man klinkergolv med?

Använd ett effektivt golvrengöringsmedel för klinker och torka av golvet med en mikrofibermopp. Veckostädningen med klinkergolvrengöring hjälper dig att få bort avlagringar som du inte får bort med torrmoppningen. Undvik att använda en traditionell svabb och hink eftersom det smutsiga vattnet kan lägga sig i fogarna.

Hur göra rent fogar i klinkergolv?

Ett enkelt, beprövat och miljövänligt sätt att rengöra kakelfogarna är att blanda lika delar vatten och bakpulver så att det blir till en pasta. Smeta på fogen och låt det verka i ett par minuter. Därefter gnuggar du rent med en tandborste. Det blir sällan mögel i fogarna.

Vad består Klinkerolja av?

Om denna klinkerolja: Klinkerolja 1L. Nitor. Ett linoljebaserat skydds- och impregneringsmedel. Ger en smutsavvisande yta samt framhäver färg och karaktär på stenen.

Vad är Stensåpa?

Akemi Stentvål/Stensåpa är ett milt rengöringsmedel som används vid vanlig städning och underhåll av natursten och betong. Rengör skonsamt utan att skada varken struktur eller färg. Fungerar för underhåll och tvätt av golv inomhus, uteplats, entrétrappa och andra stenytor i ditt hem och din trädgård.

Kan man behandla klinkergolv?

Klinkergolv - granitkeramik / glaserad klinker För oglaserade golvklinker, cementplattor är det viktigt att behandla plattorna för att göra golvet tåligt mot smuts och därmed mer lättstädat. Vi rekommenderar att man använder Filas produkter.

Kan man polera klinker?

Går det att förnya ett klinkergolv? Det som är bra med golv som är lagt med material av hög kvalitet som till exempel stengolv eller klinker, är den att de flesta sådana golv går alldeles utmärkt att slipa om – eller åtminstone polera.

Kan man polera klinkers?

Det som är bra med golv som är lagt med material av hög kvalitet som till exempel stengolv eller klinker, är den att de flesta sådana golv går alldeles utmärkt att slipa om – eller åtminstone polera.

Vad tvättar man kakel med?

Så här rengör du kaklet Ta för vana att rengöra kakelväggar och klinkergolv en gång i veckan. Ett miljövänligt tips är att blanda 24-procentig ättika med lika delar vatten och spraya blandningen med en blomspruta. Låt vätskan verka i några minuter och torka sedan av med en mirakelduk.