:

Hur man använder en jojo?

Innehållsförteckning:

  1. Hur man använder en jojo?
  2. När uppfanns jojon?
  3. När kom Jojo?
  4. Var kan man köpa en jojo?
  5. Var tillverkas Kalmartrissan?
  6. Hur stavas Jojo?
  7. Vad är en handlare?
  8. Vad gör en ICA handlare?
  9. Vad är avbilda?
  10. Hur mycket jobbar en ICA-handlare?

Hur man använder en jojo?

Kring axeln är ett tvinnat snöre fastsatt som utövaren håller i och jojon kan rullas upp och av detta snöre. När man kastar ut jojon får den en rotation som även får den att rulla in efter att den nått ändläget.

När uppfanns jojon?

Jojon har mycket gamla anor. Trissan är känd i Grekland redan ca 500 år före Kristus, men också från andra håll som exempelvis Egyptens tempel och Kejserliga Hovet i Kina. Till Sverige kom den först på 1700-talet. Riktigt populär blev trissan dock först på 1930-talet då den lanserades under namnet jo-jo.

När kom Jojo?

I tio år har skåningar, som vill resa med buss eller tåg, kunnat använda sina Jojo-kort att betala med. Systemet lanserades 2009 för att möta dåtidens krav på användarvänlighet och enkelhet.

Var kan man köpa en jojo?

Jojo & kendama - Gör coola tricks - Teknikmagasinet.se.

Var tillverkas Kalmartrissan?

Kalmartrissan är den klassiska jojon som än idag tillverkas av trä i småländska Påryd strax utanför Kalmar. 49,00kr.

Hur stavas Jojo?

Det stavas med ett j: joja. I svensk stavning förekommer aldrig dubbelt j. Det behövs inte, eftersom vokalen före j i betonad stavelse alltid är kort, t. ex.

Vad är en handlare?

Handlare är ett yrke som innebär att personen bedriver köpmanskap på varor som personen inte tillverkar själv, till skillnad från hantverkare och lantbrukare. Historiskt har handlare dels varit borgare i städer som också bedrivit handel på marknader.

Vad gör en ICA handlare?

Som ICA-handlare är du egen företagare under ett av Sveriges starkaste varumärken där du äger och driver en butik med fullt företagar- och arbetsgivaransvar. ICA-handlaren äger och driver själv sin butik, medan rätten till varumärket och butiksläget regleras via avtal med ICA Sverige AB.

Vad är avbilda?

Avbilda betyder i stort sett samma sak som återge.

Hur mycket jobbar en ICA-handlare?

Som avdelningsansvarig arbetar du i snitt 60h/vecka och lite därtill under storhelger. Du har månadslön och får därmed inte betalt för övertiden, men vad gör det, du har din utbildning.