:

Hur vet man om man har ISOFIX?

Innehållsförteckning:

  1. Hur vet man om man har ISOFIX?
  2. Kan man sätta dit ISOFIX?
  3. Hur sätter man fast ISOFIX?
  4. Hur får man loss ISOFIX?
  5. Vad är Isoflex?
  6. Hur mycket säkrare är ISOFIX?
  7. Vad menas med ISOFIX?

Hur vet man om man har ISOFIX?

Hur vet jag om min bil är utrustad med ISOFIX? Du kan antingen titta i bilens handbok eller helt enkelt se över bilen och leta efter fästena. ... Det finns tyvärr inga möjligheter att installera systemet i en bil som saknar det helt från början, bilen måste vara gjord för ISOFIX.

Kan man sätta dit ISOFIX?

Tyvärr går det inte heller att eftermontera. Isofix började införas av vissa biltillverkare kring millennieskiftet. Det blev dock inte krav från ECE (Ekonomiska kommissionen för Europa) förrän år 2004.

Hur sätter man fast ISOFIX?

Följ de 3 stegen nedan för att försäkra dig om att ditt barn reser säkert:

  1. Dra ut ISOFIX-fästpunkterna på vår bas eller bilbarnstol. ...
  2. Placera basen eller bilbarnstolen på baksätet på din bil.
  3. Tryck bilbarnstolen ordentligt mot ryggstödet för att låsa fast de två fästpunkterna i bilbarnstolens metallklämmor.

Hur får man loss ISOFIX?

Lossa ISOfix-fästena genom att tryck in upplåsningsmekanismen på fästena. Indikatorerna visar rött när fästena lossat (13). Tryck in spärren på var sida och skjut in ISOfix-fästena i stolens sockel (14). Dra stolen bakåt mot bilens front.

Vad är Isoflex?

Med ISOFIX blir risken för felaktig installation av en bilbarnstol mindre än när du använder bilens säkerhetsbälte. Maxi-Cosi erbjuder en ISOFIX-lösning för alla åldersgrupper: baby, småbarn och barn. När det kommer till babyskydd kommer du behöva en extra bilbarnstolsbas för att kunna använda ISOFIX.

Hur mycket säkrare är ISOFIX?

En forskning i England visar att hela 52% av bilbarnstolarna som monteras med bilbälte inte sitter fast tillräckligt bra, med Isofix slipper man krånglet med bälte och detta gör även att risken för att montera bilbarnstolen fel minskar.

Vad menas med ISOFIX?

ISOFIX är ett fästsystem för bilbarnstolar som bygger på en internationell standard. ... Istället för förankring med bilens ordinarie bälten hakar man fast bilbarnstolen i bilens ISOFIX-fästen. Både bilen och bilbarnstolen måste vara försedda med ISOFIX för att systemet ska fungera.