:

Hur är kvaliten på IKEA-kök?

Innehållsförteckning:

 1. Hur är kvaliten på IKEA-kök?
 2. Vem tillverkar IKEAs köksluckor?
 3. Hur höga är IKEAs köksskåp?
 4. Vilket ikeakök?
 5. Vilket kök ska jag välja?
 6. Var tillverkar IKEA sina kök?
 7. När bytte Ikea kök?
 8. Vilken höjd överskåp?
 9. Vilken höjd IKEA skena?
 10. Hur vet man vilken Köksstomme man har?

Hur är kvaliten på IKEA-kök?

Kvalitet. När du köper ett IKEA-kök kan du vara säker på att du får skåp och möbler tillverkade av material med hög kvalitet. IKEA tillverkar skåp i MDF, precis som andra kökstillverkare, men de erbjuder även andra solida material i exempelvis trä.

Vem tillverkar IKEAs köksluckor?

Järfällakök har arbetat med kök och Köksluckor till Ikea i över 40 år och är inne på andra generationen i vårt f familjeföretag. Varje beställning hos oss är unik och tillverkas specifikt för varje kund. Vi har vår egen produktion som är belägen i Kungsängen norr om Stockholm.

Hur höga är IKEAs köksskåp?

Höjderna på överskåpen är ändrade från 70 cm och 92 cm (Faktum) till 40 cm, 60 cm, 80 cm och 100 cm (Metod). Precis som underskåpen har man även gjort om bredderna så att det endast finns 20, 40, 60 och 80 cm breda överskåp.

Vilket ikeakök?

Om du är osäker på vilken modell som används i ditt kök, kan du kontrollera saken genom att ta en titt in i skåpen. I FAKTUM-skåpens främre kant finns en rad med borrhål, medan METOD-skåpen har två rader med borrhål. Du kan även kontrollera vilken typ av IKEA-kök du har genom de avvikande måtten på köksmodellerna.

Vilket kök ska jag välja?

Hittar man ett kök man tycker är snyggt på Ikea är det förmodligen det bästa valet. Bra mycket bättre kvalité än bara för 10 år sen. Priset betydligt bättre - men värt att jämföra ändå!

Var tillverkar IKEA sina kök?

Ikea tillverkar sina kök i sitt bolag Swedwood. I Polen, Ryssland, Portugal, USA, Sverige mfl i exakt vilket land olika delar tillverkas är det nog ingen utanför ikea som vet. Mao Ikea är ikea och har inget med andra kökstillverkare att göra.

När bytte Ikea kök?

Ikea slutade nämligen att sälja den stomserien sommaren 2013. Kunder som köpt denna typ av kök hade möjlighet att byta / komplettera denna köksserie fram till september 2016. Nu är det alltså slut med det. Ikea brukar ge rådet att byta hela köket men varför göra det om du är nöjd med själva planeringen av köket?

Vilken höjd överskåp?

Standardhöjd på överskåp – 80 cm, även om det kan variera beroende på din takhöjd.

Vilken höjd IKEA skena?

1. På vilken höjd ska jag montera upphängningsskenan som hör till METOD (602.056.64)? Hör skenan till ett bänkskåp, monterar du den 820 mm från golvet, till underkanten av skenan.

Hur vet man vilken Köksstomme man har?

Mät ditt kök noga och jämför!

 1. Sockeln. Höjden på sockeln är den mest uppenbara skillnaden mellan Metod och Faktum. ...
 2. Stommens höjd. Även höjden på stommarna skiljer sig tydligt åt mellan de två köksserierna. ...
 3. Stommens bredd. En mindre uppenbar skillnad är bredden på stommarna. ...
 4. Hålen i stommen. ...
 5. Lådorna.