:

Hur använder man Vaxpolish?

Innehållsförteckning:

  1. Hur använder man Vaxpolish?
  2. Hur ska man använda rubbing?
  3. Är Turtle Wax bra?
  4. Hur kör man polermaskin?
  5. Är polera och vaxa samma sak?
  6. Vad är skillnad mellan vax och polish?
  7. Hur ska man polera?
  8. Vad har Rubbingen för funktion?
  9. Vilket är det bästa Bilschampot?
  10. Är Sonax bra?

Hur använder man Vaxpolish?

Ställ maskinen på lågt varvtal (700- 1000 rpm). Lägg på polish (mängd motsvarande ungefär en fingernagel) på tre ställen på rondellen. Pressa rondellen lätt mot lacken och starta maskinen. Polera en mindre yta åt gången (50x50 cm) Jobba korsvis i räta linjer för att undvika polersolar.

Hur ska man använda rubbing?

Rubbing används oftast på samma sätt som vanlig polish, men enbart på de områden där det verkligen behövs. Efter man genomfört grovpoleringen med hjälp av rubbning så polerar man bilen på samma sätt som vid underhållspolering, och avslutar med ett skyddande vax.

Är Turtle Wax bra?

Turtle Wax bästa lackskydd som ger ett bra djup i lacken samt en bra avrinning. Ett flytande bilvax som är lätt att applicera. Innehåller bara syntetiska ingredienser, vilket ger mycket bra hållbarhet men inte den absolut bästa glansen, som t.

Hur kör man polermaskin?

Kör långsamt, ca 4 cm per sekund och använd inget tryck. Polermaskinens egen vikt är fullt tillräckligt. Har du en roterande polermaskin så ska du tänka på två saker, ett är att inte föra maskinen framåt för snabbt. Nummer två är att inte trycka någonting.

Är polera och vaxa samma sak?

Vax kommer oftast som en pasta, men det finns också i flytande form. ... Som en sammanfattning kan man säga att polering tar bort ett lager för att ge ett jämnt ytskikt och glans, medan vax lägger till ett lager för att ge samma resultat.

Vad är skillnad mellan vax och polish?

Till skillnad från vax är polish en produkt som använder slipmedel för att ta bort ett mycket fint lager av klarlacken, för att jämna ut så att du få ren slät yta som reflekterar ljuset jämnt och ger en blank, skinande lack. ... Vax i sig kan inte ge en matt yta glans, men den kan förstärka glansen i en redan glansig yta.

Hur ska man polera?

Starta polermaskinen och börja lite lätt att polera, öka sedan trycket och polera tills medlet är borta. Sedan är det dags att ha på vax, glöm inte att byta trissa varje gång du byter medel. Arbeta in vaxet på samma sätt som cleanern och avsluta med ett lager lackskydd.

Vad har Rubbingen för funktion?

Rubbing används för att återge lystern i lacken och åtgärda lackproblem som oxidering och repor. Detta kan göras med lite olika metoder som med slipmedel, kemiskt och/eller med den värme som uppkommer mellan polertrissan och lacken.

Vilket är det bästa Bilschampot?

Bäst i test: Tershine Purify S Vi på test.se rekommenderar Tershine Purify S. Bilschampot tvättar rent och ger ett skinande resultat med hög glans. Den efterlämnar även en skyddande yta. Detta medlet är keramiskt och utvecklat i Sverige.

Är Sonax bra?

Sonax Flytande Hårdvax är väldigt lätt att applicera (man lägger bara en tunn film), låt torka och sen polera bort. Lämnar en mycket fin yta, som dock inte håller alltför länge. Turtles vax är dock rätt jobbiga att arbeta med, om man bortser från Nano-series som jag inte har provat.