:

Varför Unikum?

Innehållsförteckning:

 1. Varför Unikum?
 2. Vilka kommuner använder Unikum?
 3. Hur ser Unikum ut för vårdnadshavare?
 4. Hur funkar Unikum?
 5. Varför funkar inte Unikum?
 6. Hur loggar man in på Unikum elev?
 7. Hur hittar man sina betyg i Unikum?
 8. Hur loggar man in på Unikum som elev?
 9. Hur loggar vårdnadshavare in på Unikum?
 10. Hur kan man logga in på Unikum?

Varför Unikum?

Unikums uppgift är att göra det lättare att anpassa varje enskilt barns lärande i skolan efter barnets egna unika förutsättningar, genom att ta fram lättanvända verktyg på webben för barn, pedagoger och föräldrar.

Vilka kommuner använder Unikum?

Unikum är ett modernt och smidigt webbverktyg där ni föräldrar kan se barnets och gruppens utveckling/lärande synlig i bild, film, dokumentationer och reflektioner. Alla barn/elever i Söderhamns kommun har nu fått ett konto i Unikum.

Hur ser Unikum ut för vårdnadshavare?

Beskrivande texter om Unikum till vårdnadshavare Förskola: Unikum är en app där du enkelt kan följa och vara delaktig i ditt barns vardag, utveckling och lärande i förskolan – både via mobilen och datorn. I Unikum hittar du dokumentation, information från förskolan och bokning av utvecklingssamtal.

Hur funkar Unikum?

I Unikum kan du skapa och följa upp planeringar, dokumentationer, bedömningar samt hantera det systematiska kvalitetsarbetet på alla nivåer. Du samlar allt på samma ställe och har möjlighet att följa barnets utveckling - hela vägen från förskola till vuxenutbildning.

Varför funkar inte Unikum?

Ingen fara! Om du har angivit en e-postadress i Unikum kan du få ett nytt lösenord. Klicka på länken i e-postmeddelandet som skickas för att bekräfta lösenordsändringen. Om det inte fungerar eller om du inte har e-post inlagt behöver du vända dig till ansvarig på skolan för att få hjälp.

Hur loggar man in på Unikum elev?

Det finns två sätt för dig som vårdnadshavare att logga in, antingen genom att använda appen Unikum Familj eller via Unikums inloggningssida. Du loggar in med BankID. Appen är gratis och finns att ladda ner på mobiltelefon eller surfplatta i App Store och Google Play.

Hur hittar man sina betyg i Unikum?

Vårdnadshavare kan nu se elevens terminsbetyg via en e-tjänst.

 1. Det är betygen som sätts när en termin är slut som du kan se i e-tjänsten. ...
 2. E-tjänsten hittar du på kommunens hemsida. ...
 3. Du hittar e-tjänsterna Se terminsbetyg och Ändra kontaktuppgifter och e-postadress på sidan Tjänster och blanketter, under Grundskola.

Hur loggar man in på Unikum som elev?

Det finns två sätt för dig som vårdnadshavare att logga in, antingen genom att använda appen Unikum Familj eller via Unikums inloggningssida. Du loggar in med BankID. Appen är gratis och finns att ladda ner på mobiltelefon eller surfplatta i App Store och Google Play.

Hur loggar vårdnadshavare in på Unikum?

Du som vårdnadshavare loggar enklast in via appen Unikum Familj som du laddar ner till din mobil via App Store eller Google Play. Vårdnadshavare loggar in via Mobilt BankID, så välj Andra sätt att logga in och Falkenbergs kommun. Välj sedan Vårdnadshavare. Därefter loggar du in med Mobilt BankID.

Hur kan man logga in på Unikum?

För att logga in i Unikum på webben, gå till https://start.unikum.net/unikum/login.jsp Länk till annan webbplats., klicka på "Andra sätt att logga in" och använd ditt bank-id för att logga in. Om du saknar bank-id, kontakta aktuell skola för att få hjälp med användarnamn och lösenord.