:

Hur använder man brotsch?

Innehållsförteckning:

  1. Hur använder man brotsch?
  2. Hur fungerar en ställbar brotsch?
  3. Vad används en Upprymmare till?
  4. När krävs brotschning?
  5. Vad kännetecknar en Korthålsborr?
  6. Vilken typ av spånor är att föredra vid svarvning?
  7. Vad är Sparskär?
  8. Vad är en Coromant borr?
  9. Vad är Ansatssvarvning?
  10. Vad är ett vändskär?

Hur använder man brotsch?

När man brotschar är det i huvudsak tre saker att hålla reda på:

  1. Ta inte för stora skär.
  2. Dra aldrig en brotsch baklänges! Då kan skären brista eller ”lägga sig” vilket innebär att brotschen är skadad eller förstörd.
  3. Håll brotschen exakt vinkelrätt under arbetet - annars kommer hålet att luta.

Hur fungerar en ställbar brotsch?

En variant av brotschar med fast diameter som möjliggör brotschning inom ett diameter-spann. Genom de två yttre ställringarna kan skären flyttas längs de snedfrästa spåren och således få en mer eller mindre utskjutande profil för att bearbeta olika diametrar.

Vad används en Upprymmare till?

Vad är en Upprymmare? En borr som påminner om en spiralborr men har grundare spår vilket gör den styvare och kan därmed borra rakare hål. ... En borr som används för kvalitetsförbättring av ett redan borrat hål. Den ger diameternoggrannhet, ger fin yta och god form.

När krävs brotschning?

En brotsch används för att göra ett redan borrat hål större. Du får ett mycket exakt mått och en mycket bra invändig yta.

Vad kännetecknar en Korthålsborr?

Utbudet av korthålsborr med utbytbara vändskär är omfattande och innehåller ett urval av diametrar och borrdjup från 2 x D till 5 x D. Borrarna kan användas både roterande och stillastående. Borrarna kan även arbeta utanför centrumaxeln.

Vilken typ av spånor är att föredra vid svarvning?

Wiperskär. Wiperskär klarar svarvning vid höga matningshastigheter med bibehållen ytjämnhet och spånbrytning.

Vad är Sparskär?

Att våra kunder frågar efter svarvstål är mycket vanligt, oftast letar de då efter ett vändskär. Men svarvstål kan även innebära den äldre varianten av typen sparskär: Det är ett solitt skär av snabbstål eller HSS. Schuchardt har kvar en klassisk sparskärssats i sortimentet se SPA108.

Vad är en Coromant borr?

Coromant Delta® är ett allround-borr för de flesta material och kompletterar CoroDrill Delta-C vid mindre stabila betingelser och större diametrar. Höga krav på håltolerans och ytjämnhet. Bra spånavgång ger tillförlitligare bearbetning. Stark, rak skäregg står emot urflisning.

Vad är Ansatssvarvning?

Ansatssvarvning/svarvning mot skuldra Metoden är mycket gynnsam för CVD-belagda skär och kan minska risken för brott avsevärt.

Vad är ett vändskär?

Vändskär är ett samlingsbegrepp och innefattar flera typer av skär. Namnet kommer från att man kan vända på skäret när ena sidan blivit sliten. På så sätt kan man nyttja båda sidorna och alla vinklar av ett vändskär.