:

Hur använder man Quick Knit?

Innehållsförteckning:

  1. Hur använder man Quick Knit?
  2. Hur man påtar en mössa?
  3. Hur lång tid tar det att sticka en tröja?
  4. Vad är en Påtdocka?
  5. Hur avslutar man en Påtning?
  6. Hur gör man mössa?
  7. Vad är Påtning?
  8. Hur svårt är det att sticka en tröja?
  9. Hur lång tid tar det att sticka en mössa?
  10. Vad är påtar?

Hur använder man Quick Knit?

Vira garnet från insidan ett varv runt pinnen. Dra garnet tvärs över verktyget igen till den tredje pinnen, och ett varv runt pinnen. Fortsätt att vira garnet fram och tillbaka över verktyget i ett mönster som liknar åttor. Vira garnet runt det antal pinnar som motsvarar önskad bredd på ditt arbete.

Hur man påtar en mössa?

Ett sätt är att använda virknål. Fästning av garn kan ske med sy- eller virknål. Mät på huvudet hur lång du vill ha mössan, påta lika långt runt ringen. Trä ett garn genom maskorna, dra till och fäst.

Hur lång tid tar det att sticka en tröja?

Hur lång tid skulle ni upskatta att det tar att sticka en tröja? Vi har sammanlagt c.a. 15 timmar lektionstid till att göra tröjan. Vi kan uppskatta grovt att en tröja har en ytarea som är tio gånger så stor som en mössa och därför rent mekaniskt tar minst tio gånger så lång tid som en mössa att göra.

Vad är en Påtdocka?

Att påta är egentligen att sticka – förenklat lägger man en ögla över en annan ögla, precis som när man stickar. Det finns påtramar, påtcirklar och påtdockor i olika storlekar (med olika antal piggar). På engelska heter de Knitting Loom, vilket rakt översatt blir ”Stickvävstol”, så man kan ju kalla dem stickramar.

Hur avslutar man en Påtning?

Avmaskning: Maska av som vid stickning (Se bild 5). Ta sista maskan på virknålen, men inte på den sida där trådänden är (man går i sicksack från sida till sida, när avmaskningen är klar dras garnet genom sista maskan.

Hur gör man mössa?

Att sy en mössa

  1. Klipp ut mössan i dubbelt tyg (lägg till en cm sömsmån). ...
  2. Sy hela vägen runt, räta mot räta. ...
  3. Klipp nu bort flikarna både upptill och nedtill.
  4. Lägg ihop det övre jackets ändar som bilden visar. ...
  5. Sy sömmen och fäst trådarna (jag knyter en knut om mina overlocktrådar).

Vad är Påtning?

Påtning är en teknik som går att göra i många olika variationer och storlekar. Det enda som behövs är någon typ av ring med taggar och något att lyfta garnet med. ... Testa dig fram med olika garn till olika resultat.

Hur svårt är det att sticka en tröja?

Det första jag vill prata om är svårighetsgraden på att sticka en kofta eller tröja. ... Att sticka en kofta tar lång tid, absolut, men tiden säger ju egentligen inget om hur svårt det är. Bara att det tar längre tid. Det går åt mer garn och är alltså dyrare, och tråkigare så klart om det inte blir bra.

Hur lång tid tar det att sticka en mössa?

Ungefär hur lång tid tar det dig att sticka en mössa? Ungefär två timmar.

Vad är påtar?

Påta betyder i stort sett samma sak som böka runt i myllan men kan även betyda påtaga: dvs påta som i "ta på sig".