:

Vilken vinkyl ska man välja?

Innehållsförteckning:

  1. Vilken vinkyl ska man välja?
  2. Hur kallt ska det vara i en vinkyl?
  3. Hur stor vinkyl?
  4. Vilket märke på vinkyl?
  5. Hur många grader håller en vinkyl?
  6. Varför låter vinkylen?
  7. Hur kallt ska vitt vin vara?
  8. Hur mycket el drar en vinkyl?
  9. Hur mycket kostar en vinkyl?
  10. Vad är skillnaden mellan vinkyl och Vinlagringsskåp?

Vilken vinkyl ska man välja?

Är man enbart ute efter lagring av viner räcker det med en zon, men annars rekommenderar att man köper en vinkyl med två zoner. Utöver att se till att vinkylen har två zoner, vill man säkerställa att vinet inte utsätts för UV-ljus.

Hur kallt ska det vara i en vinkyl?

En jämn temperatur på 10-12°C kommer vara optimalt för alla typer av vin. Är vinkylen mer tänkt som ett serveringsskåp där vinet inte ska lagras länge innan det ska serveras, rekommenderas två temperaturzoner.

Hur stor vinkyl?

Du behöver också fundera på hur stor vinkyl du behöver, och om du ska köpa en med flera olika temperaturzoner. Det finns små underbyggda vinkylar för enstaka flaskor, och det finns stora vinkylskåp som rymmer tvåhundra flaskor. De som rymmer många flaskor tar givetvis också upp större utrymme hemma hos dig.

Vilket märke på vinkyl?

Vinskåp bäst i test Detta är vinskåpet Vestfrost FZ414W som är av större modell och något för dig som älskar vin. Vinkylen från danska Vestfrost är ett vinskåp som rymmer 197 vinflaskor. Det passar dig som är en sann entusiast som vill ha goda lagringsmöjligheter, bra funktioner och med lite extra plats där hemma.

Hur många grader håller en vinkyl?

Konstant temperatur Om du är intresserad av att lagra vin under flera års tid bör du investera i ett vinlagringsskåp som håller konstant 12 grader. Om vinet ska avnjutas inom 1-1,5 års tid, satsa på en vinkyl som alltid håller korrekt serveringstemperatur istället!

Varför låter vinkylen?

Fläktarna består av rörliga delar och avger buller. Det susande ljudet påminner om ljudet från en vanlig bordsfläkt. Ju fler fläktar som finns i en vinkyl, desto högre ljus. De vanligaste modeller av vinkylskåp är de vinkylar med en eller två kylzoner.

Hur kallt ska vitt vin vara?

Vita viner smakar generellt bäst vid 8–10 grader. Men vissa smakar bättre varmare.

Hur mycket el drar en vinkyl?

Fakta: Ur verkligheten...
Titta på en 2 timmars dvd-film (dvd-spelare, tv, ljudanläggning)ca 790 Wh75 öre
Spela Halo 3 i 1 timme (X-box 360, tv, ljudanläggning)528 Wh50 öre
Värma en liter tevatten i vattenkokare: (vattenkokare i 2 minuter)ca 100 Wh9,5 öre
Rosta två brödskivor (brödrost i 1,5 minuter)ca 30 Wh2,5 öre

Hur mycket kostar en vinkyl?

1 Denna vinkyl test går igenom: 1.1 Caso WineMaster 24. 1.2 Smeg SCV115A. 1.3 Caso CS628 WineSafe 18 IN....Denna vinkyl test går igenom:

ButikPrisAnnoncer
4.899,00Läs mer
4.999,00Läs mer
5.297,00Läs mer
eNemo.se5.342,00Läs mer

Vad är skillnaden mellan vinkyl och Vinlagringsskåp?

Väljer du en vinkyl med två temperaturzoner kan du kyla både vitt och rött vin till korrekt temperatur. Smakupplevelsen höjs och vinet är alltid redo för servering. Ett vinlagringsskåp är primärt inte tänkt för servering och har därför oftast bara en temperaturzon och används för att lagra viner under längre perioder.