:

Varför Schampokaka?

Innehållsförteckning:

  1. Varför Schampokaka?
  2. Kan man använda duschtvål till håret?
  3. Hur ofta ska man ta schampo?
  4. Är schampotvål bra?
  5. Är olivtvål bra för håret?
  6. Är Aleppotvål bra för håret?
  7. Varför Surskölj?

Varför Schampokaka?

Schampokaka eller shampoo bar är en växande trend inom hårvård och är precis som det låter, ett schampo i fast form för håret. Schampokakan är fri från vatten vilket gör den bättre för miljön, och många vittnar också om hur välgörande schampokakorna är för håret.

Kan man använda duschtvål till håret?

Varför? De allra flesta konventionella schampon innehåller starka syntetiska tensider som irriterar hårbotten och är dåliga för miljön. ... En bra tvål är naturligt en mild tensid som tvättar varsamt och tillsammans med vatten blir tvålen en flytande tvål, så helt galet att använda den i håret är det inte.

Hur ofta ska man ta schampo?

Den genomsnittliga personen bör använda ett djuprengörande shampoo en eller två gånger i månaden, men om du använder en hel del hårstylingprodukter eller har hårt vatten kan du behöva använda ett sådant shampoo varje vecka.

Är schampotvål bra?

Schampotvålar innehåller dock helt andra oljor än vanlig tvål, vilket gör att de löddrar bra och är lätta att skölja ur. Och de tvättar rent! Om du är som jag så tycker du bäst om när håret känns riktigt, riktigt rent, nästan så det gnisslar när man står i duschen. Och precis så känns det med en bra schampotvål.

Är olivtvål bra för håret?

Aleppotvålen är en hård tvål, som består av olivolja, lagerbärsolja och vatten. Den kallas också för olivtvål eller lagertvål. Eftersom den är oljebaserad torkar den inte ut hud eller hår och den är perfekt för dig som är känslig, har eksem eller är väldigt torr. Den är även läkande och lugnande.

Är Aleppotvål bra för håret?

Aleppotvålen innehåller den fantastiska lagerbärsoljan som är antiseptisk, vårdande, mjukgörande och lugnande för hårbotten, men om tvålen inte arbetas in och sköljs ur rätt kan håret kännas stripigt eller vaxigt efter tvätt. Aleppotvål 40% är den allra mest vårdande varianten och maximalt med lagerbärsolja.

Varför Surskölj?

Med en surskölj känns håret renare för många. Den får en del produktrester att lossna från håret, försluter hårstråna och ger glans. Surskölj efter hårtvätt kan även motverka effekterna från hårt, kalkrikt vatten.