:

När ska man applicera Ansiktsolja?

Innehållsförteckning:

  1. När ska man applicera Ansiktsolja?
  2. Varför Oljerengöring?
  3. Hur använder man Ansiktsolja?
  4. Vad är Rengöringsolja?
  5. Vad är Cleanser bra för?
  6. Är arganolja bra för huden?

När ska man applicera Ansiktsolja?

Applicera alltid ansiktsolja på fuktad hud. Det kan tex innebära att du inte torkar ansiktet helt torrt efter tvätt, eller att du applicerar ett ansiktsvatten innan du applicerar oljan. På det sättet hjälper du oljan att bättre gå ned i din hud, och samtidigt får du med fukt i huden.

Varför Oljerengöring?

Oljerengöring är ett viktigt första steg då oljebaserade orenheter orsakar tilltäppta porer och blemmor. Den vattenbaserade rengöringen kommer sedan att avlägsna vattenbaserade orenheter som svett och döda hudceller, vilket gör det lättare för din hud att absorbera efterföljande serum och fuktcremer mer effektivt.

Hur använder man Ansiktsolja?

Applicera oljan direkt efter rengöringsrutinen, när din hud fortfarande är fuktig, så går den lättare in i huden. Massera gärna in den med cirklande rörelser för att få igång blodcirkulationen. Lägg därefter din dag- eller nattcreme ovanpå. Är din hud torr masserar du in oljan både morgon och kväll.

Vad är Rengöringsolja?

Vad är en oil cleanser? Rengöringsoljor är baserade på olja och tar effektivt bort alla spår av smuts, från såväl makeup som avgaser och miljöföroreningar. Fettet i denna typ av rengöring löser på ett skonsamt sätt det fett som samlas i ansiktet under dagen och tar bort det utan att påverka hudbarriären.

Vad är Cleanser bra för?

När du rengör huden låter du porerna andas och tar bort överflödigt fett som annars skulle kunna täppa till och ge exempelvis finnar. För en ännu djupare rengöring kan du också använda peeling, den tar bort döda hudceller och ger huden ny lyster.

Är arganolja bra för huden?

Arganolja är den perfekta oljan för vård och skydd av din hud, hår och naglar. Genom sitt höga innehåll av E-vitamin kan arganolja förebygga och motverka miljöpåverkan på huden och åldrande. Oljans antioxidanter skyddar, stärker och renar bindväven under huden.