:

Kan disktrasan?

Innehållsförteckning:

  1. Kan disktrasan?
  2. Hur smutsig är disktrasan?
  3. Hur använder man disktrasa?
  4. Hur länge ska man använda en disktrasa?
  5. Hur gör man rent en disktrasa?
  6. Varför ska man skölja av en disktrasa först med varmt vatten och sen med kallt vatten och vara noga med att krama ur vattnet?
  7. Hur hanterar man en disktrasa?
  8. Kan man tvätta Wettexdukar?
  9. Vad är rätt om hur disktrasan ska hanteras?
  10. Vad är disktrasa gjort av?

Kan disktrasan?

För att rengöra den ordentligt kan du precis som med kökshanddukarna tvätta disktrasan i tvättmaskinen. Kör ett program på minst 60 grader så dör bakterierna. Ett annat sätt är att koka disktrasan i en kastrull lite tvättmedel, diskmedel eller bikarbonat i några minuter. På så sätt försvinner alla bakterier.

Hur smutsig är disktrasan?

Materialet spelar ingen roll – virkad, i lin eller en vanlig Wettex – disktrasan drar åt sig bakterier. ... Vad som då händer är att man sprider bakterierna vidare när man senare torkar av bordet, eller torkar sina barn runt munnen, som vissa gör. – Använd i stället papper till den smutsiga ytan, säger professorn.

Hur använder man disktrasa?

Koka din disktrasa Tillsätt lite diskmedel eller bikarbonat i vattnet och låt trasan ligga i det kokande vattnet i ett par minuter. På det här sättet kommer du garanterat att ta död på äckliga bakterier och disktrasan blir dessutom väldigt ren och trevlig att använda ett tag till.

Hur länge ska man använda en disktrasa?

Koka disktrasan Koka upp vatten och låt disktrasan koka med i 3-5 minuter. Addera gärna några droppar diskmedel eller tvättmedel. Bakterierna kokar bort i vattnet och disktrasan kan användas igen när den torkat.

Hur gör man rent en disktrasa?

Det allra bästa är att koka disktrasan med lite tvättmedel. Dels blir disktrasan ren, dels dör bakterierna i det kokande vattnet. Det går också alldeles utmärkt att tvätta sin disktrasa i tvättmaskinen i 60 grader.

Varför ska man skölja av en disktrasa först med varmt vatten och sen med kallt vatten och vara noga med att krama ur vattnet?

Efter användning är det viktigt att skölja ur trasan ordentligt. Sköljvattnet ska vara klart, inte grumligt. Hett eller kallt vatten spelar ingen roll. Bakterier trivs i fukt och därför ska man vrida ur trasan ordentligt och hänga den luftigt så att den kan torka mellan användningarna.

Hur hanterar man en disktrasa?

Tips:

  1. Använd disktrasan bara till disk- och köksbänken samt matbordet.
  2. Torka inte upp mjölk och köttsaft.
  3. Hänga alltid upp disktrasan så att den kan torka snabbt.
  4. Byt disktrasa en gång i veckan, eller oftare om den luktar.
  5. Koka eller tvätta din disktrasa i tvättmaskinen.

Kan man tvätta Wettexdukar?

Din Wettex för all rengöring Skölj i varmt vatten före användning. För att hålla duken fräsch längre, skölj den i vatten efter användning. Använd den om och om igen genom att koka eller tvätta diskduken i tvättmaskin upp till 60 °C – eller släng den på komposten där den bryts ned på 8 veckor.

Vad är rätt om hur disktrasan ska hanteras?

En disktrasa kan om den hanteras fel ge bakterier allt de behöver. Disktrasan är perfekt för att snabbt torka av ett bord eller en bänk, resultatet blir en tillsynes ren och blank yta. ... Efter användning ska trasan sköljas noga och avsluta med kallt vatten. Sist ska disktrasan hängas upp för att kunna torka snabbt.

Vad är disktrasa gjort av?

Återanvänd och återvinn. Disktrasan är en komposterbar och återvinningsbar produkt eftersom den är tillverkad av cellulosa och bomull. Den kan både läggas i komposten eller återvinnas som wellpapp. Innan du återvinner trasan kan du faktiskt återanvända den.