:

Hur länge ska man borsta tänderna med en eltandborste?

Innehållsförteckning:

  1. Hur länge ska man borsta tänderna med en eltandborste?
  2. Hur gör man rent eltandborste?
  3. Kan eltandborste skada tandköttet?
  4. Hur ofta ska man byta eltandborste?
  5. Hur borsta tänder med eltandborste?
  6. Hur många använder eltandborste?
  7. Kan man dela eltandborste?
  8. Har alla Oral-B eltandborstar samma laddare?
  9. Varför drar sig tandköttet tillbaka?
  10. Vad menas med Gnuggmetoden?

Hur länge ska man borsta tänderna med en eltandborste?

Borsta tänderna i två minuter, ungefär en minut i vardera käke. Håll tandborsten snett mot tandköttet och borsta mjukt med små tag.

Hur gör man rent eltandborste?

Skölj din tandborste med kranvatten efter användning för att ta bort tandkräm och rester från borstningen. Borsta inte för hårt. Om du trycker för hårt när du borstar tänderna kan borsten slitas snabbare och bli mindre effektiv när du rengör. Förvara tandborsten i upprätt position för att låta den lufttorka.

Kan eltandborste skada tandköttet?

Det har funnits farhågor om att den elektriska borstningen i längden skulle skada tandkött och emalj. Nu har tyska forskarna undersökt frågan i en elva år lång uppföljningsstudie och resultatet är tydligt – eltandborsten är bättre även på lång sikt.

Hur ofta ska man byta eltandborste?

Vår generella rekommendation är att byta ut tandborsten minst var tredje månad men gärna oftare. Mycket beror på hur du hanterar borsten. Borstar du hårt böjs stråna ganska snabbt och tandborsten kan då inte göra rent som den ska.

Hur borsta tänder med eltandborste?

Börja med att gå över bitytorna i överkäken, ta sedan yttersidan av tänderna, för att till sist borsta insidan. Gör samma sak i underkäken. När du borstar, låt eltandborsten vila i 45 graders vinkel med lätt hand mot varje tand i ca fyra sekunder.

Hur många använder eltandborste?

Åldersgruppen 50 - 65 år är de flitigaste användarna av eltandborste, ca 53 procent är idag användare. Kvinnor är bäst på att ta hand om sina tänder, hela 82 procent av kvinnorna och ca 76 procent av männen borstar tänderna två ggr per dag.

Kan man dela eltandborste?

Det som är så bra med Braun Oral-B Pro 2900 CrossAction Duo är att det inte är en eltandborste, utan två! Detta är ett mycket prisvärt paket som vi tror passar många. Visst kan man dela på ett skaft och ha sina egna tandborsthuvuden i en familj, men det blir bökigt i långa loppet.

Har alla Oral-B eltandborstar samma laddare?

Ja, denna laddare passar alla Oral-B eltandborstar där laddställ med pigg används.

Varför drar sig tandköttet tillbaka?

Tillbakadraget tandkött kan bero på en mängd olika orsaker såsom ålder, att man borstar för hårt eller dålig munhygien. Dålig munhygien kan leda till gingivit (tandköttsinflammation), när tandköttet blir inflammerat på grund av plack, och om det lämnas obehandlat kan det göra att tandköttet drar sig tillbaka.

Vad menas med Gnuggmetoden?

Gnuggmetoden. Vinkla tandborsten snett mot tandköttet och gnugga försiktigt med små rörelser. Det är viktigt att det blir rent under och vid tandköttskanten. Du ska inte trycka tandborsten för hårt mot tänderna, då böjer du stråna och får sämre effekt.