:

Hur får man tag på femidom?

Innehållsförteckning:

 1. Hur får man tag på femidom?
 2. Hur funkar kvinnlig kondom?
 3. Hur tajt ska kondomen sitta?
 4. Vad kostar det att sätta in en kopparspiral?
 5. Hur funkar p-piller?
 6. Vilka nackdelar har kondom?
 7. Hur skyddar en kondom?

Hur får man tag på femidom?

Kondom och femidom är de enda metoderna som också skyddar mot könssjukdomar. Du och den eller de som du har sex med delar på ansvaret för att skydda er mot graviditet....Du kan hjälp på någon av dessa mottagningar:

 • barnmorskemottagning.
 • vårdcentral.
 • gynekologisk mottagning.
 • ungdomsmottagning.

Hur funkar kvinnlig kondom?

En kondom för män rullas ut över den erigerade penisen, medan en femidom förs in i slidan där den bildar en tunn, glidmedelsbehandlad barriär av polyuretanplast som hindrar spermierna från att nå livmoderhalsen.

Hur tajt ska kondomen sitta?

Det är bredden som avgör hur kondomen sitter på, eftersom det har med omkretsen på penis att göra. ... Är kondomen för tight så kan erektionen tappas. Är kondomen däremot för stor glider den lätt av. För att ta reda på vilken kondomstorlek som passar kan du mäta omkretsen på penis när den är hård och där den är som grövst.

Vad kostar det att sätta in en kopparspiral?

Kopparspiral är gratis och hormonspiral kostar ca 1000 kr. Vad hormonspiralen kostar kan skilja sig åt. beroende på var i Sverige du bor och hur gammal du är. I de flesta landsting är preventivmedel billigare när man är under 26 år.

Hur funkar p-piller?

Hur fungerar p-piller? P-pillren förhindrar ägglossning så att befruktning inte kan ske. De gör också att livmoderhalsens sekret blir för segt för spermierna att ta sig igenom samt påverkar slemhinnan i livmodern så att ett befruktat ägg inte kan fastna och utvecklas.

Vilka nackdelar har kondom?

Du kan se både för- och nackdelar med att använda kondom och behöver fundera en del på hur du vill ha det. Ett hinder är känslan av mindre intimitet samtidigt skulle vinsterna för dig vara mindre oro för sexuellt överförbara infektioner och graviditet. Det blir viktigt för dig att väga in alla faktorer.

Hur skyddar en kondom?

Kondomer som används på rätt sätt är ett mycket effektivt skydd mot oönskade graviditeter och könssjukdomar. Kondomen är det enda preventivmedlet som skyddar både mot graviditet och mot könssjukdomar. Kondomen är en mycket tunn gummi- eller plasthylsa som rullas på en styv penis.