:

Vad ska man odla i miniväxthus?

Innehållsförteckning:

 1. Vad ska man odla i miniväxthus?
 2. Vad använder man växthus till?
 3. Vad är bra med växthus?
 4. Hur använder man Minidrivhus?
 5. Hur länge i Minidrivhus?
 6. Vad kan man odla i drivbänk?
 7. Vad kan man odla i pallkrage växthus?
 8. Varför drivbänk?
 9. Vilket väderstreck är bäst för växthus?

Vad ska man odla i miniväxthus?

Vad kan man odla i ett miniväxthus? – Man kan odla det mesta som finns att odla i mini-format. Det kan till exempel vara små busktomater. Man kan egentligen odla vad man vill så länge det får plats i ens miniväxthus!

Vad använder man växthus till?

Drivhus är särskilt bra om du vill förodla blommor och växter innan du placerar dem i krukor. Växter som passar extra bra i dessa mindre modeller är tomater, sticklingar och kryddor/örter. Du som har en större trädgård och vill odla många och kanske exotiska växter eller goda grönsaker kan satsa på ett större växthus.

Vad är bra med växthus?

För den som är intresserad av växter ger tillgången till ett växthus oanade möjligheter att experimentera med olika mer eller mindre svårodlade växtarter. Förutom gurka och tomater, som är de vanligaste växtarterna som odlas i växthus, går det även fint att odla tidiga grönsaker som sallat och rädisor.

Hur använder man Minidrivhus?

Spraya med sprayflaska och håll jorden lätt fuktig. Placera krukorna i ett minidrivhus med locket på i rumstemperatur. När fröna börjar gro, flytta till ljusare plats, t ex fönsterbrädan. När plantorna har ett eller ett par bladpar är det dags att plantera om dem i större krukor, en planta per kruka.

Hur länge i Minidrivhus?

Följ anvisningen på fröpåsen för respektive frösort. Om du väljer att så i torvbriketter är det bra att välja lite större fröer som kan sås ett och ett. Men även lite mindre fröer går att så, sätt då 2-3 i varje brikett. Låt torvbriketterna ligga i vatten och dra till sig fukt i 10-20 minuter innan du sår.

Vad kan man odla i drivbänk?

Gurka, squash, melon och tomat är exempel på växter som trivs i en varmbänk. För att tillverka en varmbänk, utan att använda elkablar och dylikt, behöver man hästgödsel och halm eller löv. Det går också att använda hushållsavfall eller gräsklipp, för att öka värmen i drivbänken.

Vad kan man odla i pallkrage växthus?

 • Hyacint.
 • Amaryllis.
 • Julstjärna.
 • Julros.
 • Julgrupper.

Varför drivbänk?

Mobil drivbänk för sådd och småplantor. Plast monterad på en träram, vilken i sin tur är placerad på träklossar med lutning mot söder. Mer behövs inte för att få växter att gro bättre och snabbare. Hur lätt som helst att flytta omkring i köksträdgården.

Vilket väderstreck är bäst för växthus?

Om man låter växthuset stå med gavlarna (kortsidorna) i riktning norr–söder får man det bästa ljusinsläppet. Vanligtvis har man plantor i rader utmed långsidorna och är väggarna monterade mot öst-väst minskar risken att växterna skuggar varandra, speciellt under vår och höst.