:

Vad kan man göra med en skruvdragare?

Innehållsförteckning:

 1. Vad kan man göra med en skruvdragare?
 2. Hur skruvar man med en skruvdragare?
 3. Kan man borra med en skruvdragare?
 4. Vad ska man tänka på när man köper borrmaskin?
 5. Vad ska man ha för skruvdragare?
 6. Vad är Spindellås?
 7. Hur välja skruvdragare?
 8. Vilken borrmaskin till isborr?
 9. Är skruvdragare och borrmaskin samma sak?
 10. Kan man borra med?

Vad kan man göra med en skruvdragare?

Du kan slipa och putsa med en skruvdragare, det finns stålborstar och sliptillbehör som passar i chucken på maskinen. Perfekt att ta bort lacken på en cykel man ska lacka om eller slipa vardagsrumsbordet inför lackning eller målning.

Hur skruvar man med en skruvdragare?

Ett bra tillvägagångssätt är att börja någonstans i mitten och sedan prova sig fram. Om skruvdragaren stannar innan hela skruven är inne i materialet ska du välja en högre momentinställning. Om du skruvar ner den för djupt ska du välja en lägre siffra. Ju trögare material och ju större skruv desto högre moment behövs.

Kan man borra med en skruvdragare?

Borrskruvdragaren kan både borra och skruva, och har ofta betydligt mer kraft än sitt mindre syskon. Andra varianter är slagskruvdragare och skruvdragare med slag – två verktyg med liknande namn men vitt skilda användningsområden.

Vad ska man tänka på när man köper borrmaskin?

Några viktiga utrustningsdetaljer är ett borrdjupsanslag och en säkerhetskoppling som ger ett bra skydd om borren plötsligt skulle blockeras. Större borrhammare har bl a styrelektronik, höger/vänstergång, spärrslagverk för höga slagtal och skala på borrchucken. En del borrhammare kan också utrustas med dammsamlare.

Vad ska man ha för skruvdragare?

 • Bosch Advanced Impact 18 Quicksnap — BÄST I TEST SKRUVDRAGARE. Användarvänlig skruvdragare som passar för många uppgifter. ...
 • Dewalt DCD791 — BÄSTA PREMIUMVAL. ...
 • Einhell TE-CD 18/2 Li Kit — BÄSTA BILLIGA SKRUVDRAGARE. ...
 • Ryobi R18DD7. ...
 • Bosch PSR 18 LI-2. ...
 • Bosch PSR 18 LI-2 Ergonomic. ...
 • Ryobi RCD1802M. ...
 • Cocraft LXC DD18.

Vad är Spindellås?

Så här testar vi. Måtten vid punkten “Spindellås”, som du ser i tabellen, täcker in hur lång tid det tar för skivan att stanna efter att vinkelslipen stängts av. Det här är den viktigaste aspekten kring säkerheten, som också rymmer värderingen av mjuk uppstart och omkrets på kroppen.

Hur välja skruvdragare?

Vilken skruvdragare du ska välja beror främst på tänkt användningsområde och prisklass, men även maskinens ergonomi väger in. Det är viktigt att skruvdragarens utformning ger en ergonomi som passar din egen hand. Maskinens vikt och balans spelar stor roll för hur länge du orkar använda maskinen.

Vilken borrmaskin till isborr?

DeWalt skruvdragare Isborr 150 mm är ett förmånligt paket som innehåller skruvdragare, adapter och isborr för att få en elektrisk motorisborr ute på isen. DEWALT starkaste och värsta modell, testvinnaren DCD991P2 med borstlös motor.

Är skruvdragare och borrmaskin samma sak?

Skruvdragaren är ofta en lätt och smidig maskin som kommer åt när andra maskiner är för klumpiga. Till skillnad från borrskruvdragaren, som har justerbar chuck, har skruvdragaren i regel inbyggd bitshållare med sexkantsfäste på ¼ tum. När du ska skruva in en skruv sätter du i en bits som passar.

Kan man borra med?

DET GÅR UTMÄRKT ATT ANVÄNDA METALLBORR om du ska borra i trä. Hålet blir visserligen inte så snyggt längst kanten, men om det inte spelar någon roll så kan du använda metallborr. Det går inte så fort att borra med metallborr men de finns i ett stort antal dimensioner så du kan alltid hitta en som passar.