:

Hur kraftig borrhammare?

Innehållsförteckning:

  1. Hur kraftig borrhammare?
  2. Hur många slag per minut borrhammare?
  3. När används Centrumborr?
  4. När ska man använda slagborr?
  5. Vad kallas infästning som används i borrhammare?
  6. Vilken borrhammare ska jag välja?
  7. Vad kallas infästning i borrhammare?
  8. Vad är skillnaden mellan slagborr och borrhammare?
  9. Vad används Snabbstålsborr till?
  10. Vilken borr till vilket material?

Hur kraftig borrhammare?

Hem & Hyra testar åtta borrhammare

Effekt:620 watt
Max borr betong/metall/trä millimeter
Slaghastighet/min4 400
Slagstyrka:2 joule
Vikt:2,3 kilo

Hur många slag per minut borrhammare?

VI TESTAR: Borrhammare test Antal slag per minut och varvtal har nämligen också betydelse. Men i vårt lilla test med en 8 mm borr motsvarar maskinen våra krav – trots att varvtalet inte är högre än 900 varv per minut.

När används Centrumborr?

CENTRUMBORR (FLATBORR): Centrumborren används för att göra stora hål i trä. Den arbetar snabbare än spiralborren men inte lika snyggt. Vanliga storlekar är 6-40 mm. SDS-BORR: Ska du borra i sten och betong är det bäst att använda en borrhammare, men den kräver specialborr med s.k. sds-koppling.

När ska man använda slagborr?

Vi använder en slagborrmaskin när vi ska borra i en hård tegelvägg. Dyrare modeller kan också borra i sten och betong. En slagborrmaskin har ofta mycket höga varvtal. Det är en klar fördel om du ska borra i metallföremål.

Vad kallas infästning som används i borrhammare?

Något som ofta kännetecknar borrhammaren är dess specifika fäste till borrstålen. Dessa fästen kallas SDS -Max eller SDS-plus. Viktigt är att välja maskin efter de borrstål man vill ha då en maskin med SDS Max-fäste inte är kompatibel med borrstål med SDS Plus-fäste (om adapter ej används.)

Vilken borrhammare ska jag välja?

Om du bara behöver en borrhammare för något enstaka jobb i lite enklare material finns det billigare alternativ som klarar uppgiften. Men vill du ha en borrhammare som är en potentiell “bäst i test” är det DeWalt DCH253N som gäller.

Vad kallas infästning i borrhammare?

CHUCK/ SDS-FÄSTE används för borr och mejslar. Det ska vara lätt att montera verktyget. FUNKTIONSVÄLJARE används när man ska växla mellan vanlig borrfunktion och hammarfunktion. På vissa maskiner kan rotationen slås av, så att den kan användas med mejsel till rivning av tegel och betong.

Vad är skillnaden mellan slagborr och borrhammare?

Skillnaden mellan en borrhammare och en slagborrmaskin är i huvudsak tekniken bakom den hamrande rörelse som hjälper borrmaskinen att borra i hårdare material som tegel, betong och sten. Till skillnad från slagborrmaskinen klarar borrhammaren riktigt tunga jobb utan större ansträngning och med högre effektivitet.

Vad används Snabbstålsborr till?

1) Metallborr Borr av snabbstål med koboltlegering (High Speed Steel, HSS-E) eller till och med borr med titanbeläggning krävs för att borra i rostfritt stål. De är dyrare än vanliga HSS-borr, men gör att man kan borra i specialstål utan att borret slits så hårt.

Vilken borr till vilket material?

Materialet i borrverktygen är anpassat till det material som ska bearbetas. Till metall är det vanligast med snabbstål, till betong och sten stål eller snabbstål med någon form av hårdmetallspets, till trä går det bra med mjukare stål som kan skärpas med fil.