:

Hur startar man Cylinda tvättmaskin?

Innehållsförteckning:

  1. Hur startar man Cylinda tvättmaskin?
  2. Hur mycket ska man centrifugera?
  3. I vilket fack ska man ha i tvättmedlet?
  4. Hur lång tvättid?
  5. Hur mycket tvätt är 5 kg?
  6. Hur mycket är 4kg tvätt?
  7. Vart fyller man Pulvertvättmedel?
  8. Varför klumpar sig tvättmedlet?

Hur startar man Cylinda tvättmaskin?

Maskinen kan inte startas om tvättluckan är öppen. För att öppna tvättluckan under pågående program, se kapitel "Tvätta" under rubriken "Stäng luckan och tryck på knappen Start". Du blir ombedd att välja språk i displayen när du anslutit din maskin och startar för första gången.

Hur mycket ska man centrifugera?

Svaret är att ju högre centrifugeringshastighet maskinen har, desto torrare kommer kläderna att vara när de är färdigtvättade. Det finns emellertid ett viktigt förbehåll: enskilda 1400 varvs-maskiner centrifugerar lika bra som en med 1600 varv i centrifugeringshastighet då de centrifugerar under en längre tid.

I vilket fack ska man ha i tvättmedlet?

Lägg i tvättmedel eller sköljmedel i fack I, II eller . Fack I: Tvättmedel för förtvätt och blötläggning. Fack II: Tvättmedel för huvudtvätt, blekning, stärkning och tvåltvättprogrammet. Fack : Sköljmedel för sista sköljningen.

Hur lång tvättid?

Längre tvättid ökar inte energianvändningen Det kan ta mellan 3,5-5 timmar att tvätta en fylld maskin i 60-graders tvätt med det energimärkta programmet.

Hur mycket tvätt är 5 kg?

Se därför till att välja en maskin som du regelbundet kan fylla helt utan mycket besvär. En liten (3–5 kg) tvättmaskin passar bra för en eller två personer om du tvättar relativt ofta och inte behöver tvätta stora saker som ett täcke eller en hel uppsättning sängkläder samtidigt.

Hur mycket är 4kg tvätt?

De flesta tvättmaskiner rymmer idag 7-8 kg torr tvätt, vilket är väldigt mycket. Som exempel så motsvarar 7 kg tvätt ca 65 st. t-shirts. Även om en maskin kan tvätta stora mängder så är det ändå i slutändan trummans volym i liter som avgör hur mycket tvätt du kan trycka in.

Vart fyller man Pulvertvättmedel?

Det finns flytande och pulver tvättmedel. Det flytande mäter man upp (doserar) i en boll och lägger direkt tillsammans med tvätten i tvätt-trumman. Pulvret häller man i tvättmedelsfacken och mäter med ett decilitermått.

Varför klumpar sig tvättmedlet?

Flytande tvättmedel är lättare att arbeta med Tvättmedelspulver fastnar ofta som fuktiga klumpar i facket för tvättmedelsdosering, vilket gör det svårare att hålla ordentligt rent. ... Om du överdoserar är det också stor risk för att rester av tvättmedlet sätter sig som vita avlagringar på kläderna.