:

Hur använda AC?

Innehållsförteckning:

  1. Hur använda AC?
  2. Vad kostar det att ha på AC?
  3. Varför portabel AC?
  4. Var montera AC?
  5. Hur täta fönster AC?
  6. Kan AC ge värme?
  7. Kan man lägga ner en portabel AC?
  8. Vad kostar det att använda AC i hus?

Hur använda AC?

Ett flytande kylmedel leds in i ett avdunstningssystem med lågt tryck. Det låga trycket får kylmedlet att avdunsta till en gas, som kyler anläggningens flänsar. De har stor yta och sänker temperaturen på den luft som en fläkt blåser över dem och in i rummet.

Vad kostar det att ha på AC?

Priset varierar mellan ca. 8000kr och 25000kr. Installationspriset som tillkommer ligger på mellan ca 5900kr och 8600kr. På installationsbeloppet kan man använda ROTavdrag om det önskas.

Varför portabel AC?

Önskvärda funktioner hos en portabel AC Luftkonditionering bidrar till ett behagligare hemmaklimat, varför kämpa med korsdrag under de varma sommardagarna när det finns en så enkel lösning på problemet? En portabel AC kan du enkelt flytta runt i hemmet efter behov.

Var montera AC?

Ytan där din värmepump eller AC ska monteras ska vara fri från hinder och färdig att installera på. Montering av utomhusdelen sker minst 40cm från mark och max 150cm ovan mark. Ett jordat uttag i anslutning till utom- eller inomhusdelen. Om detta saknas körs värmepumpen igång via kundens förlängningskabel.

Hur täta fönster AC?

Till din portabla AC finns det en specialdesignad fönstertätare som du placerar runt fönstret. Med en dragkedja eller med kardborrar kan du sedan täta hela fönsterspalten förutom där frånluftsslangen går. De är speciellt tillverkade för att inte släppa in den varma luften och är vattenavvisande.

Kan AC ge värme?

Om du exempelvis sätter på luftkonditioneringen på kvällen och någon öppnar ett fönster så kall luft kommer in (utan att veta att du satt på luftkonditioneringen), kan luftkonditioneringen generera värme för att kompensera för den kalla luften, som kommer in genom fönstret.

Kan man lägga ner en portabel AC?

Får den ligga ner under transport? Som regel brukar man säga att den ska stå upprätt så länge som den varit nedsatt innan du sätter igång den.

Vad kostar det att använda AC i hus?

Andra bilden visar ett hus på 60 kvadratmeter, i vilket kostnaden beräknas bli cirka 0,98 kronor per timme och i det tredje huset, som är 80 kvadratmeter stort ligger timkostnaden på cirka 1, 74 kronor. Sen får du fundera på hur många timmar om året du använder din AC.