:

Hur använder man Basiron AC 5% gel?

Innehållsförteckning:

  1. Hur använder man Basiron AC 5% gel?
  2. Vad händer om man får basiron i ögat?
  3. Hur länge ska man använda Basiron AC?
  4. Hur lång tid tar det för basiron att verka?
  5. Hur länge ska man ta basiron?
  6. Hur mycket kostar basiron?
  7. När ska man sluta använda Epiduo?
  8. Hur bra är basiron?

Hur använder man Basiron AC 5% gel?

Hur produkten används Före varje behandling skall huden rengöras och torkas ordentligt. Basiron AC 5 % gel appliceras på hudområden som skall behandlas 1 - 2 gånger dagligen om läkare inte annorlunda föreskriver. För personer med känslig hud rekommenderas behandling en gång dagligen före sängdags.

Vad händer om man får basiron i ögat?

På grund av risk för allergi bör Basiron AC gel och Basiron AC Wash gel inte appliceras på skadad hud. Basiron AC gel och Basiron AC Wash gel bör inte komma i kontakt med ögon, mun, näsborrar eller slemhinnor. Om preparaten kommer i ögat skall noggrann sköljning med vatten ske.

Hur länge ska man använda Basiron AC?

Förstahandsmedel vid lindrig till måttlig akne är ett bensoylperoxidpreparat 1 gång/dag (Basiron AC gel 5 %), receptfritt. Effekt kan ses efter 2–6 veckor. Behandlingstid årslång. Har en mycket effektiv baktericid effekt.

Hur lång tid tar det för basiron att verka?

Bensoylperoxid som ingår i läkemedlet Basiron AC Wash har en bakteriedödande effekt på aknebakterien. Gelen ska verka på huden i 1–5 minuter innan den sköljs av med vatten. Efter rengöring kan du badda med aknelösning eller stryka på en aknegel.

Hur länge ska man ta basiron?

Hur du använder Basiron AC Smörj in Basiron AC 5 % tunt på de hudområden som ska behandlas, en gång dagligen, om inte läkare har ordinerat annorlunda. Vid fortsatt behandling kan doseringen ökas från en till två gånger dagligen, under förutsättning att du tål läkemedlet väl.

Hur mycket kostar basiron?

Lägsta pris på Basiron AC 10% 40g Gel är 136 kr, vilket är det billigaste priset just nu bland 8 jämförda butiker. Läs noga på förpackningen och bipacksedeln innan du använder receptfria läkemedel.

När ska man sluta använda Epiduo?

- Undvik att använda Epiduo samtidigt med kosmetika som är irriterande, uttorkande eller som orsakar fjällning av huden. Tala om för läkare eller apotekspersonal om du använder, nyligen har använt eller kan tänkas använda andra läkemedel. Använd INTE Epiduo om du är gravid eller planerar att bli gravid.

Hur bra är basiron?

Den verkar propplösande på din hy och hämmar bakterietillväxten. Bensoylperoxid som ingår i läkemedlet Basiron AC Wash har en bakteriedödande effekt på aknebakterien. Gelen ska verka på huden i 1–5 minuter innan den sköljs av med vatten. Efter rengöring kan du badda med aknelösning eller stryka på en aknegel.