:

Hur gör man Appendix?

Innehållsförteckning:

  1. Hur gör man Appendix?
  2. Hur hänvisar man till appendix?
  3. Vad räknas som figur?
  4. Hur skriver man Tabelltext?
  5. Vad ska stå i Figurtext?
  6. Vad ska man skriva i ett förord?
  7. Hur man refererar till en bilaga?
  8. Hur refererar man till en bilaga Harvard?
  9. Vad är en Tabelltext?
  10. Är ett diagram en figur?

Hur gör man Appendix?

Språket i en vetenskaplig eller teknisk rapport är formellt; man skriver i passiv form samt i dåtid. För närmare anvisningar om språket i rapporten, se appendix, avsnitten A4 och A5. Sammanfattningen skrivs sist och sammanfattar rapportens innehåll på fem till tio rader samt ett antal nyckelord (högst tio stycken).

Hur hänvisar man till appendix?

Appendix är en synonym för bilaga. Denna/dessa kan omfatta sådant som frågeformulär, enkäter och omfattande materialredovisningar. Appendix bör ha rubrik samt numreras om det förekommer flera. Den/dessa placeras sist i rapporten eller uppsatsen.

Vad räknas som figur?

Figur kan syfta på: Figurin – ett litet konstgjort föremål som representerar någon typ av varelse. Figurspel – ett samlingsnamn på relativt fria spel som spelas med tennfigurer eller plastfigurer. Geometrisk figurfigurer studeras inom geometri.

Hur skriver man Tabelltext?

Tabelltext skrivs över tabellen. Tabelltexten inleds med Table 1.

Vad ska stå i Figurtext?

Figurer och figurtexter Figurtexter skall stå under figuren. Grafer skall - utöver förklarande text - ha beteckningar på axlar (glöm inte enheterna!), väl vald skala och tydligt markerade mätpunkter. En kurva som förbinder mätpunkterna bör vara "jämn".

Vad ska man skriva i ett förord?

Förordet kan ha en personlig prägel. Det skall vara kort (ca en halv sida) och ge fakta om rapportens tillkomst som inte berör det tekniska innehållet. Förordet är den enda platsen i vilket ordet ”examensarbete” får nämnas.

Hur man refererar till en bilaga?

För att referera till en bilaga kopplad till uppsatsen anges bilagans namn i den löpande texten. Refererade bilagor skall inte anges i referenslistan. Återge ett citat ordagrant som det står i originalverket.

Hur refererar man till en bilaga Harvard?

Källhänvisning är en hänvisning till en källa i den löpande texten. I denna variant av Harvardstilen består källhänvisningen av författarens efternamn följt av utgivningsår och sidnummer. Observera att det finns andra varianter där sidnummer inte anges.

Vad är en Tabelltext?

En tabell har en rubrik överst som talar om vad tabellen visar. ... Antingen har du en förklarande tabelltext överst eller så använder du fotnoter eller en kort beskrivande text under tabellen.

Är ett diagram en figur?

En figur kan vara (som ovan) ett stapeldiagram, men det kan också vara kurvor, cirkeldiagram, "paj-diagram" eller inprickade värden i ett koordinatsystem (för att nämna några). Även foton, kartor och teckningar kallas för figurer i vetenskapliga texter.