:

Hur behandla med hårdvaxolja?

Innehållsförteckning:

  1. Hur behandla med hårdvaxolja?
  2. Hur applicera Hårdvax?
  3. Hur lägger man på Osmo Hårdvaxolja?
  4. Hur använder man Osmo Dekorvax?
  5. Hur behandla Nylagt furugolv?
  6. Kan hårdvaxolja självantända?
  7. Hur applicera Vaxolja?
  8. Hur applicera Oljebets?
  9. Var köper man Osmo Hårdvaxolja?
  10. Vad är Dekorvax?

Hur behandla med hårdvaxolja?

Det läggs på ett slipat obehandlat golv alternativt på ett oljat golv och tränger in väldigt bra även med enklare strykningsmetoder. Innan själva hårdvaxoljan läggs ofta en grundolja. Om det behövs en grundolja eller inte beror på vilken hårdvaxolja som används. Därefter hårdvaxoljas golvet, gärna två gånger.

Hur applicera Hårdvax?

Applicera ett mycket tunt skikt och jämt av Hårdvaxolja med pensel, Snappy eller med Herdins Paint & Stain Pad i träfibrernas längdriktning. Torka bort överskott med trasa och jämna till direkt om överflöd av olja finns, vänta inte. Vänta 4-7 timmar mellan behandlingarna. Låt andra skiktet torka i 8-12 timmar.

Hur lägger man på Osmo Hårdvaxolja?

Applicera Osmo Hårdvaxolja tunt i fiberriktning med Osmo Pensel, Osmo Mikrofiberroller 100mm eller Osmo Easy Pad luddfri trasa. Var noga med att inte lämna något överskott. Undvik att göra arbetet i direkt solljus.

Hur använder man Osmo Dekorvax?

Applicera produkten tunt i träets fiberriktning med Osmo Pensel, Osmo Penselborste eller Osmo Mikrofiber Roller 100mm. Var noga med att inte lämna något överskott. Undvik att göra arbetet i direkt solljus.

Hur behandla Nylagt furugolv?

Men man kan också låta bli att luta golvet och då gulnar det med tiden och drar även lite mot rött samtidigt som det mörknar. En vanlig metod att ytbehandla furugolv är att såpskura det. Att skura med såpa och kallt vatten är en klassisk metod som gör golvet mycket hållbart och lätt att underhålla.

Kan hårdvaxolja självantända?

Låt torka i 8-12 timmar, sörj för god ventilation. OBS! Innehåller oxiderande oljor vilka kan orsaka självantändning av organiskt material. Lägg därför trasor och andra textilier som varit i kontakt med produkten i vatten – omgående efter avslutad användning.

Hur applicera Vaxolja?

På oljebetsade ytor appliceras vaxoljan med hjälp av en tygtrasa eller moddlare. Låt oljan torka i ca 30 minuter, torka därefter försiktigt bort överskottsoljan med en trasa. Låt torka ca 12 timmar, polera sedan ytan med stålull 0000. På trärena ytor appliceras vaxoljan flödigt.

Hur applicera Oljebets?

Applicera produkten tunt i fiberriktning med Osmo Pensel, Osmo Mikrofiberroller 100 mm eller Osmo Easy Pad luddfri trasa (önskas ljusare laserande infärgning - torka av i fiberriktning efter ca. 10 minuter med Osmo Easy Pad luddfri trasa). Var noga med att inte lämna något överskott.

Var köper man Osmo Hårdvaxolja?

Hårdvaxolja Osmo Originalet Matt 0,75L - K-Rauta.

Vad är Dekorvax?

Osmo dekorvax Vit 311 passar utmärk för att färga in dina hyllplan i furu. De blir aningen vitare. Vatten- och smutsavvisande, mycket slitstark och tålig mot spill som vin, öl, läsk, kaffe, te, fruktjuice, mjölk och vatten. ... För ytor med mindre slitage, som hyllplan i vardagsrum räcker det med dekorvax.