:

Vilken Linoljesåpa?

Innehållsförteckning:

  1. Vilken Linoljesåpa?
  2. Hur gör man Linoljesåpa?
  3. Är herdins Linoljesåpa bra?
  4. Vad kan man använda Linoljesåpa till?
  5. Vilken såpa till golv?
  6. Vilken såpa är Överfettad?
  7. Hur man gör såpa?
  8. Kan Linoljesåpa självantända?

Vilken Linoljesåpa?

Linoljesåpan liknar gulsåpa, men väldig bra för alla träprodukter. Linoljesåpa innehåller överskottsolja som vårdar och återfettar trä. Linoljesåpa framställs genom förtvålning av linolja. Här kan du köpa linoljesåpa från Jordklok.

Hur gör man Linoljesåpa?

Man tillverkar linoljesåpa genom att koka olja från linfrön. Man brukar säga att om den innehåller mer än 40 % olja så är den utav god kvalitet. Den stora mängden olja gör den även väldigt fet. Vår linoljesåpa är tillverkad av svensk kallpressad rå, avslammad linolja, helt utan tillsatser och kemiska ämnen.

Är herdins Linoljesåpa bra?

Herdins Linoljesåpa är en såpa som kan användas till rengöring av de flesta material. Linoljesåpa löser smuts effektivt. Herdins Linoljesåpa är utmärkt för att den som vill göra ett gammaldags skurgolv.

Vad kan man använda Linoljesåpa till?

Ytan blir blank och såpan gör att smuts inte fäster lika lätt. Det går också att tvätta sängkläder i linoljesåpa eller rengöra smutsiga hundar! Rostiga nycklar och beslag blir som nya efter att ha legat i såpavatten några dagar. Såpan kan också användas till att lösa avloppsproppar!

Vilken såpa till golv?

För såpade trägolv är linsåpan ett måste. Den feta såpan ger skydd åt virket och gör det smuts- och vattenavstötande. Jämför t. ex en gammal urlakad tvål; den blir torr och sprucken allteftersom fettet i tvålen tvättas ur.

Vilken såpa är Överfettad?

Du ska alltid välja en överfettad såpa, en såpa som har ett överskott på fett. En såpa som saknar överskott av fett får motsatt effekt, den kommer att torka ut träet. Vilka såpor är då överfettade? -Västerbottenssåpas alla såpor är överfettade, linoljesåpor brukar också vara överfettade.

Hur man gör såpa?

Såpa kan man göra på i stort sett vilket fett som helst. Principen är att fett förtvålas med kaliumhydroxid och sedan kokas såpan tills dess att den är klar. Den glycerol som frigöres avlägsnas inte, till skillnad mot vad som görs vid tillverkning av tvål, vilket bidrar till att ge såpan en smidig konsistens.

Kan Linoljesåpa självantända?

Nackdelen med linoljan är att den kan självantända. Självantändningen sker varken i burken eller på behandlade ställen, utan i trasorna som använts. En annan brandorsak kan vara flödig påstrykning av linolja på trägolv inomhus, då oljan kan rinna ner mellan golvspringorna till bjälklaget och sedan självantända.