:

Hur ofta ska man vattna med Nemablom?

Innehållsförteckning:

 1. Hur ofta ska man vattna med Nemablom?
 2. Hur fungerar nematoder?
 3. Hur länge lever nematoder?
 4. Vad gör man åt Sorgmygg?
 5. När ska man vattna ut nematoder?
 6. Hur blir man av med Vattenflugor?
 7. Vad äter nematoder?
 8. Hur länge lever en bananfluga?
 9. Hur blir man av med Blomsterflugor?
 10. Kan blomflugor stickas?

Hur ofta ska man vattna med Nemablom?

Påsens innehåll löses upp i vatten och vattnas ut på krukjorden (du bör behandla alla plantor i det utrymme, där det är problem med den vuxna myggan). Veckan efter behandlingen skall jorden hållas lätt fuktig.

Hur fungerar nematoder?

Dessa aggressiva organismer angriper skadedjur genom deras naturliga kroppsöppningar. Nematoderna förökar sig inuti larverna, de nykläckta nematoderna söker sedan upp nya skadedjur att infektera. Cykeln fortsätter tills det inte längre finns några skadedjur kvar.

Hur länge lever nematoder?

Hur länge nematoderna lever i krukan är omöjligt att säga eftersom det kan finnas fiender för Steinernema feltiae i blomjorden, men man kan ha ett mycket långvarigt skydd. Tillverkaren säger att i kylskåp kan de leva 1 år. 1 påse Nemablom innehåller 1.2 miljoner nematoder och det räcker gott och väl till 20 blomkrukor.

Vad gör man åt Sorgmygg?

För att bli av med sorgmyggor kan du använda fällor:

 1. Använd klisterremsor som fångar sorgmyggor.
 2. Använd bekämpnings- eller växtskyddsmedel.
 3. Gör en egen fälla för sorgmyggor, gärna gul då sorgmyggor dras till den färgen och med dubbelhäftande tejp.

När ska man vattna ut nematoder?

Snigeln slutar äta efter ca 3 dagar och dör slutligen. Bäst effekt har nematoderna på små ungdjur av mördarsnigeln. Börja därför vattna ut nematoderna direkt när snigeln vaknar till liv på våren dvs när dygnsmedeltemperaturen överstiger 4°C.

Hur blir man av med Vattenflugor?

Vattenflugan bekämpas enklast genom att man låter jorden torka ut mellan vattningarna. Finns där alger på ytan av jorden kan man byta ut det översta jordlagret mot ett nytt.

Vad äter nematoder?

Dessa insektsprasitära nematoder är aktivt målsökande i sin jakt på sina värddjur- våra skadedjur. Ofarliga för barn, husdjur, bin, fåglar och vilda djur. Till skillnad från många kemikalier kan nematoderna hjälpa andra vilda djur i kampen mot skadedjur utan att utgöra en risk för djurlivet i sig.

Hur länge lever en bananfluga?

Hur länge lever dessa små rackare då? Cirka en månad, men de kan lägga upp till 100 ägg per dag, så det hela kan eskalera om man inte gör något. Det bästa du kan göra för att bli av med bananflugor är att slänga ut deras matkälla.

Hur blir man av med Blomsterflugor?

Fälla för blomflugor: precis som med bananflugor kan du göra en fälla genom att i en skål blanda vatten, vinäger, något sött som sirap och några droppar diskmedel. Blomflugorna kommer drar till vätskan och sedan drunkna då ytspänningen minskat när diskmedel tillsatts i vätskeblandningen.

Kan blomflugor stickas?

Blomflugor är inte steklar, utan flugor. De har alltså ingen gadd och kan inte stickas. Några av blomflugorna liknar dock humlor, dvs. de är både håriga och ganska stora.