:

Hur används Låsspray?

Innehållsförteckning:

  1. Hur används Låsspray?
  2. Hur använder man Låsolja?
  3. Kan man smörja lås med 556?
  4. Hur får man upp ett fruset lås?
  5. Hur fungerar ett Tillhållarlås?
  6. Vad använder man 5-56 till?
  7. När bildörren frusit?
  8. Varför fryser lås?

Hur används Låsspray?

Smörjning av låscylinder rekommenderas minst två gånger per år. Använg Assa låsspray. Ett cylinderlås får ALDRIG smörjas med olja, fett eller grafit. Använd endast spray avsedd för låssmörjning i nyckelhålet.

Hur använder man Låsolja?

Så här smörjer du låset Sprayburken eller flaskan med låsolja har en pip som du trycker in i nyckellåset. Cylindern är några centimeter djup och hela låskolven ska smörjas. Den delen av dörrlåset som fälls ut och åker in i dörrkarmen kallas för regeln.

Kan man smörja lås med 556?

Använd ALDRIG fett eller universalspray som till exempel 5-56 eller WD-40. Hänglås av typen tillhållarlås med spärrbrickor - t ex ABLOY PL-serien - får ALDRIG smörjas i nyckelhålet. Smörj endast där låsbygeln går in i låset. ... Hänglås med cylinder skall servas med låsspray - ALDRIG fett!

Hur får man upp ett fruset lås?

Om låset är fruset kan du tina upp dem genom att fylla en plastpåse med varmt vatten och hålla mot låset. När låset sedan tinat sprutar du i någon tunn olja typ grafitolja eller 5-56.

Hur fungerar ett Tillhållarlås?

Ett tillhållarlås, även kallat polislås, är ett lås med spärrar (tillhållare) i form av skivor i låshuset. ... Den nyckeldel som påverkar låset (axet) kan vara enkel eller dubbel. Det avgörs av hur tillhållarna är ordnade i låshuset samt på om nyckeln skall påverka låset från båda sidorna av dörren eller från bara den ena.

Vad använder man 5-56 till?

5-56 Universalolja. Unika fuktutdrivande och korrosionsskyddande egenskaper. Smörjer, rengör och löser rost. Fantastisk krypförmåga, tränger in överallt.

När bildörren frusit?

Påse med varmt vatten Ett av de mest effektiva sätten att få bort isen ut låset är att hålla en påse med varmt vatten mot det. Då tinar det på några få sekunder. Men se upp med att hälla vatten rätt på låset. Skulle det inte lösa problemet har du sannolikt ett ännu mer fruset lås inom kort.

Varför fryser lås?

Vatten svalnar snabbt och då fryser låset ännu mer. Var beredd i vinter.