:

Hur använda Putsbräda?

Innehållsförteckning:

 1. Hur använda Putsbräda?
 2. Hur använder man Filtbräda?
 3. När använda Putsnät?
 4. Kan man putsa direkt på Lecablock?
 5. Vad kan en Skärslev användas till?
 6. Vilka verktyg använder murare?
 7. Hur länge ska puts torka?
 8. Hur lagar man en putsad vägg?
 9. Måste man näta vid putsning?

Hur använda Putsbräda?

Lägg multiputs på en putsbräda, och stryk ut det på väggen. Börja nerifrån med jämna rörelser – och håll ett jämnt tryck mot väggen. 4. Dagen efter slipas eventuella ojämnheter av med slippapper, kornstorlek 60.

Hur använder man Filtbräda?

Filtbräda används för att strukturera och skura putsade ytor och skapa en fin/grov struktur. Långskånska används för att bearbeta och glätta putsade ytor. Med en långskånska kan man bearbeta stora ytor, den hjälper till att fylla ojämnheter och håligheter i underlaget.

När använda Putsnät?

Putsnät används för att minimera risken för sprick- bildningar i putsskiktet. I vissa fall kan nätet tillsammans med infästningar fungera som putsbärare för putsbruket. Starka underlag och underlag med bra vidhäftning t.

Kan man putsa direkt på Lecablock?

Det går dock hur bra som helst att bara putsa direkt på lecan med B-bruk som du tänkt. Du kan blanda det lite lösare och bara slamma insidan, den behöver inte finputsas. Tänk på att du måste sätta någon form av lutande "tak" på muren annars kommer putsen frostspränga ganska fort.

Vad kan en Skärslev användas till?

Skärslevar används mest till mindre lagningar. Denna är av disstonmodell i härdat stål och med ett handtag av bok.

Vilka verktyg använder murare?

murslevar, tandade spacklar, fixkam, rivbrädor, fogbrädor, fogbaljor, murarsnören, hammare och tvättbrädor. För mer information om respektive kategori läs nedan eller på respektive kategorisida. Murslev här har vi samlat slevar för murare och plattsättare.

Hur länge ska puts torka?

Normal torktid är 2–6 mm per dygn i 20° C och 65% relativ fuktighet. Om ytan ska beläggas med någon form av tätt skikt är det viktigt att kontrollera att puts- skiktet är ordentligt uttorkat innan ytskiktet läggs på.

Hur lagar man en putsad vägg?

Gör så här

 1. Ta bort all lös puts i och runt hålet. Knacka lätt med hammare och mejsel. ...
 2. Fukta hålet med vatten innan du fyller upp det med bruk. ...
 3. Fyll lite bruk i hålet. ...
 4. Släta ut bruket med en slev så att du får en plan och slät yta. ...
 5. Avsluta arbetet med att måla reparationen i samma färg som resten av väggen.
AP

Måste man näta vid putsning?

Eftersom du har redan har en rörelse i muren så kommer ett hårt puts att spricka mer och detta går inte att näta bort. Nätar du så så är risken stor att istället för att få en spricka så lossnar det ett sjok med puts. Rörelsen finns där och det går inte att förhindra med puts.