:

Vad händer om jag klickar på länk i Bluff-sms?

Innehållsförteckning:

 1. Vad händer om jag klickar på länk i Bluff-sms?
 2. Vad är sms bedrägerier?
 3. Hur fungerar bluff-sms?
 4. Vad är PostNord kurir?
 5. Kan man få virus av att klicka på en länk?
 6. Hur får man bort bluff sms?
 7. Är Swedbank hackat?
 8. Är det farligt att öppna sms?

Vad händer om jag klickar på länk i Bluff-sms?

Vanligen går det till så att det falska sms:et som skickas ut även innehåller en länk. Om mottagaren klickar på länken och därefter klickar sig vidare så laddas ett virus ned och infekterar mottagarens mobil. ... Dina kontakter men även helt andra mottagare får sms eller samtal av dig som du inte känns vid.

Vad är sms bedrägerier?

Utseendet på sms:en kan variera, men handlar allt som oftast om att du har ett paket att hämta ut. Polisen varnar för en ny våg av sms-bedrägerier. Sms:en innehåller en länk och säger att mottagaren har ett paket att hämta ut.

Hur fungerar bluff-sms?

Just nu cirkulerar kallade smishing-sms runtom i Sverige och världen, med avsikt att lura dig att klicka på farliga länkar och ladda ned appar till din mobil. Dessa bluff-sms kan se äkta ut med påstådda paket-leveranser och annat med syfte att lura dig på känslig information.

Vad är PostNord kurir?

Tyvärr cirkulerar det bluffmejl och bluff-sms där avsändaren utger sig för att vara PostNord. Det förekommer även bluffannonser på olika sociala plattformar. Ibland blir de som lägger ut privatannonser på annonssidor kontaktade av bedragare som uppmanar till användning av PostNords ”kurirtjänst”. Även det är en bluff.

Kan man få virus av att klicka på en länk?

En typ av skadliga brev innehåller bifogade filer eller länkar till skadliga filer. Om man klickat på en sådan länkkan man få virus i sin dator. Virus kan göra olika saker med din dator.

Hur får man bort bluff sms?

Det här kan du göra

 1. Så kan du bli lurad. De flesta människor drabbas av bluffmejl och bluff-sms. ...
 2. Minska risken - lämna aldrig ifrån dig känsliga uppgifter. ...
 3. Så ska du göra om du har lämnat ifrån dig personliga uppgifter. ...
 4. Anmäl bedrägerier till Polisen. ...
 5. Anmäl spam till Konsumentverket.

Är Swedbank hackat?

Swedbank har lurats på mångmiljonbelopp. Gärningsmän imiterade bankens rutiner på ett sådant sätt att 35 miljoner kronor försvann – innan banken märkte något. Bedragarna har sett till att banken betalade ut pengar till svenska konton och därefter försvann pengarna till Tyskland och Kina.

Är det farligt att öppna sms?

Det finns många rykten som sprids om hur man luras att betala saker via sin mobiltelefon. Ett av de vanligaste är att man inte ska öppna sms som kommer utan bara radera dem. Nu går Etiska rådet för betalteletjänster ut och förklarar att detta inte alls stämmer.