:

Vad gör en revisor i en ekonomisk förening?

Innehållsförteckning:

  1. Vad gör en revisor i en ekonomisk förening?
  2. Måste en ekonomisk förening ha en revisor?
  3. Vad säger revisorn på årsmötet?
  4. Vad gör en revisor i en samfällighet?
  5. När ska revisorn dokumentera sitt oberoende?
  6. Måste en revisor vara?
  7. Måste en förening ha en revisor?
  8. Vad är ett revisionsintyg?
  9. Hur ser en revisionsberättelse ut?
  10. Vad gör styrelsen i en samfällighet?

Vad gör en revisor i en ekonomisk förening?

Revisorernas uppgift är att vara medlemmarnas ombud och granska styrelsen arbete. Revisorernas väljs, precis som styrelsen och valberedningen, på årsmötet av föreningens medlemmar. Hur många revisorer som föreningen ska ha regleras i stadgarna. Revisorerna måste vara aktiva under hela verksamhetsåret.

Måste en ekonomisk förening ha en revisor?

En ekonomisk förening måste ha minst en revisor som väljs av föreningsstämman om inte något annat är bestämt i stadgarna. När du startar föreningen behöver du inte registrera någon revisor till Bolagsverket.

Vad säger revisorn på årsmötet?

Revisorerna ska i revisionsberättelsen ge förslag till huruvida de förslår årsmötet att bevilja styrelsen ansvarsfrihet eller inte. Revisorerna presenterar sin granskning för medlemmarna varje årsmöte. Detta görs innan årsmötets beslut i ansvarsfrihetsfrågan.

Vad gör en revisor i en samfällighet?

En revision i en förening innebär alltid att man kontrollerar bokföringen och verifikationerna samt tittar på styrelseprotokollen. Många uppfattar det som att detta är revisorernas enda uppgift. Men föreningens stadgar säger bland annat att revisorerna också skall granska styrelsens förvaltning.

När ska revisorn dokumentera sitt oberoende?

I likhet med revisorslagen (SFS, 2001: 883) menar Carrington (2014) att allt som är väsentligt i revisionsprocessen ska dokumenteras så att en utomstående ska kunna sätta sig in i revisionen och förstå vad som har gjorts.

Måste en revisor vara?

En bostadsrättsförening ska ha minst en revisor vars uppdrag är att granska föreningen. Revisorn är medlemmarnas kontrollperson, och ofta den enda möjlighet medlemmarna har att kontrollera att allt går rätt och riktigt till i styrelsen. Bostadsrättsföreningar ska ha minst en revisor.

Måste en förening ha en revisor?

Behöver en ideell förening en auktoriserad revisor? Ni behöver en auktoriserad revisor om ni uppfyller mer än ett av följande villkor: Föreningen har i genomsnitt fler än 50 anställda. Föreningen har tillgångar i balansräkningen eller skulder inklusive eget kapital på mer än 40 miljoner kronor.

Vad är ett revisionsintyg?

Det åligger godkända och auktoriserade revisorer att tillse att en granskningsberättelse eller ett revisionsintyg på ett klart och tydligt sätt redogör för de slutsatser som de har kommit fram till vid sin granskning.

Hur ser en revisionsberättelse ut?

Revisionsberättelsen skall innehålla ett inledande avsnitt, ett avsnitt om styrelsens samt ledningens ansvar för redovisningen. Dessutom skall en revisionsberättelse innehålla en beskrivning av revisorns uppgifter och plikter, samt revisorns slutsatser.

Vad gör styrelsen i en samfällighet?

Styrelse, regler och stadgar De flesta besluten för en samfällighetsförening fattas på föreningsstämman. Men den löpande förvaltningen, verkställandet av stämmans beslut och uppföljningen av budgeten sköts av en styrelse. Oftast består styrelsen av medlemmar ur föreningen.