:

Hur använda spritbrännare?

Innehållsförteckning:

  1. Hur använda spritbrännare?
  2. Hur släcka Trangiakök?
  3. Hur man tänder en brännare?
  4. Hur fungerar Stormköket?
  5. Kan man använda Trangia på spis?
  6. Kan man använda stormkök på spis?
  7. Vilka delar består ett komplett stormkök av?
  8. Vad heter alla delar i ett stormkök?
  9. Hur tänder man muurikka?
  10. Hur tända muurikka?

Hur använda spritbrännare?

Du sätter igång ett spritkök genom att fylla brännaren med T-röd och tända. Det är oftast lättast att tända med tändsticka. Fyll på spriten medan det övre vindskyddet är av och sätt på det innan du tänder. Du ser inte alltid om det brinner, men håller du handen en bit ovanför lågan känner du om det brinner eller inte.

Hur släcka Trangiakök?

Hålen i vindskyddet skall vändas mot vinden. Om du släcker lågan med locket (att rekommendera) så ta av packningen först, men sätt tillbaka den när du ska plocka ihop stormköket. Låt bränslet brinna slut efter sista användningen innan ihopplockning.

Hur man tänder en brännare?

Tända och släcka brännare

  1. Öppna ventilen på gasolflaskan.
  2. Tänd en tändsticka.
  3. Öppna ventilen på brännaren.
  4. För tändstickan mot brännarens mynning.
  5. Stäng ventilen på gasolflaslan.
  6. Stäng ventilen på brännaren.

Hur fungerar Stormköket?

Du har en flaska med flytande bränsle som du pumpar upp trycket i och med hjälp av en brännare som förgasar vätskan får du sedan en bra och väldigt effektiv låga. Dessa är byggda för ex bensin, diesel och fotogen som exemplevis är mer energitäta än t-röd som oftast används i spritbrännare.

Kan man använda Trangia på spis?

Att ha ett Trangia kök för sin krisberedskap & prepping säkerställer att ni alltid kan laga mat även om den vanliga spisen inte fungerar. Trangia har ett brett utbud av campingkök, spritkök, spritbrännare och gasbrännare med mera. ...

Kan man använda stormkök på spis?

Stormkök. Finns i många olika utföranden, men du använder dem ungefär som en vanlig spis och ställer en kastrull eller stekpanna ovanpå. Kan drivas med en mängd olika bränslen: sprit, gasol, fotogen, bensin, gel, tabletter. Nedan pratar vi om för- och nackdelar med olika bränslen.

Vilka delar består ett komplett stormkök av?

I övrigt består ett vanligt stormkök av följande delar:

  • Undre vindskydd (Det man ställer på marken och sätter brännaren i)
  • Övre vindskydd (”väggen” som sitter runt brännaren)
  • Kastrull.
  • Stekpanna som också kan användas som lock.
  • Handtag.

Vad heter alla delar i ett stormkök?

Stormköken består traditionellt av flera delar som kan sättas upp för matlagning eller packas ihop för transport, vanligen en underplattform, en överplattform, och en brännare för att värma maten, samt ytterligare utrustning och kokkärl beroende på modell.

Hur tänder man muurikka?

Fäst den medföljande slangklämman ordentligt. Montera därefter slangen på ringbrännaren och fäst med andra slangklämman. OBS: Gängningen. För att tända brännaren, vrid på vredet och tänd respektive ring med en tändare.

Hur tända muurikka?

Tryck in knappen för elektrisk tändning (finns inte på 450-460 serien) Om brännaren inte tänds, stäng reglaget på gasolflaskan, låt gasolen i brännaren spridas ut och gör ett nytt försök om ett par minuter.