:

Vad är en Bottningslist?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är en Bottningslist?
  2. Varför använder man fog?
  3. Är Latexfog Diffusionstät?
  4. Hur täta med silikon?
  5. När används Bottningslist?
  6. Vad betyder att foga sig?
  7. Vad använder man Akrylfog till?
  8. Är Akrylfog slipbar?
  9. Är fogskum Diffusionstät?
  10. Vad fäster på silikon?

Vad är en Bottningslist?

Bettningslist till underlag vid fogning. Bottningslist 980 är en rund och ihålig uppskummad polyethylenlist som används för korrekt dimentionering av fogen. Bottningslisten läggs i botten av fogen och används tillsammans med elastiska fogmassor.

Varför använder man fog?

Fogen är förhållandevis elastisk och dessutom inte känslig för väta.

Är Latexfog Diffusionstät?

En vattenlöslig, luktfri och övermålningsbar akryl-latexfogmassa. LAkryl kan användas ute och inne i fogar med små rörelser. Fogen blir diffusionstät, petsäker och elastisk (plus/minus 10 %). Härdad fog tål vatten och är temperaturbeständig från minus 20°C till +75°C.

Hur täta med silikon?

Fyll upp fogen HELT med fogmassa. För att du ska kunna arbeta i en enda rörelse, vilket är det bästa, får det inte vara något glapp i sidorna eller i fogen. Tryck in fogmassan ordentligt med en fogpinne. Det är viktigt att fogmassan fäster – även i botten.

När används Bottningslist?

Att använda bottningslist är ett måste vid planerade fogar, detta för att fogen ska uppnå maximal elasticitet. För att fogen ska kunna röra sig optimalt ska den endast vidhäfta till väggarna i fogen. För att åstadkomma detta lägger man en bottningslist så att fogmassan inte vidhäftar i botten på fogen.

Vad betyder att foga sig?

Sammanfogning är olika metoder att sätta samman arbetsstycken till en produkt. Fogen är kontaktytan mellan arbetsstyckena. Exempel på sammanfogningar är att foga ihop bräder till en låda eller sammanfoga ett bordsben med bordsskivan.

Vad använder man Akrylfog till?

Akrylfogmassa stå byggfog, akrylfog, målarfog, latex, basic och liknande. Massorna i denna grupp är perfekta när du t. ex. vill dölja en springa mellan en foderlist och väggen.

Är Akrylfog slipbar?

Akrylfogmassa för tätning inomhus av sprickor runt dörrar, snickerier m m. Tunna skikt kan övermålas efter ca 5-10 minuter. Slipbar efter ca 1 vecka.

Är fogskum Diffusionstät?

När drevmaterialet är på plats, täcks insidan med en bottningslist och en diffusionstät mjukfog. Tätningen på utsidan ska vara vindtät men inte diffusionstät – den ska ”andas”. (Används fogskum, kontrollera att sidostyckena inte buktar inåt och att det går att efterjustera).

Vad fäster på silikon?

Som målare råkar jag ut för Silicon ibland .. använd en lacknaftabaserad färg eller så går du till din lokala målar affär och köper Isolerspray som används mot fuktgenomslag mm ... Funkar fint använde det sj i ett paneltak hemma..