:

Hur ansöker man om visa?

Innehållsförteckning:

  1. Hur ansöker man om visa?
  2. När kan man ansöka om visum?
  3. Hur lång tid tar det att få ett visum till Thailand?
  4. Vad krävs för att få komma in i Sverige?
  5. Vad krävs för att besöka Sverige?
  6. Vad kostar det att söka visum?

Hur ansöker man om visa?

Att ansöka Du registrerar din ansökan om visum online via Migrationsverkets webbplats. Du bokar samtidigt en tid för ditt obligatoriska besök på ambassaden. Du hittar mer information om hur man ansöker och bokar en tid under 'Så ansöker du'.

När kan man ansöka om visum?

Om du är medborgare i ett land utanför EU och vill besöka Sverige i högst 90 dagar kan du behöva ansöka om visum. Om du är medborgare i ett land utanför EU och vill besöka Sverige (och de övriga Schengenländerna) i högst 90 dagar kan du behöva ansöka om visum.

Hur lång tid tar det att få ett visum till Thailand?

Hanteringstiden just nu är ca 4 veckor efter mottagen komplett ansökan. Vi kan erbjuda expresshantering mot en avgift på 2000 kr.

Vad krävs för att få komma in i Sverige?

Utländska medborgare som är folkbokförda i Sverige, har giltigt uppehållstillstånd, uppehållsrätt eller uppehållsstatus

  • Får resa in i Sverige.
  • Undantagen kravet på covid-19-test.
  • Ska följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer till dig som reser in i Sverige från utlandet.

Vad krävs för att besöka Sverige?

Om du vill besöka Sverige och är medborgare i ett land utanför EU kan du behöva ansöka om tillstånd för besöket. ... Om du vill besöka Sverige i högst 90 dagar kan du behöva ansöka om visum. Om du vill besöka Sverige längre tid än 90 dagar ska du ansöka om ett uppehållstillstånd för besök.

Vad kostar det att söka visum?

Ansökningsavgiften för den vanligaste typen av icke-immigrationsvisum är 160 USD. Det inkluderar turist-, affärs-, student- och utbytesvisum. De flesta petitionsbaserade visum, som till exempel arbetsvisum och visum för religiöst arbete, kostar 190 USD. K-visum kostar 265 USD och avgiften för E-visum är 205 USD.