:

Varför handdukstork?

Innehållsförteckning:

  1. Varför handdukstork?
  2. Hur startar man handdukstork?
  3. Hur stor handdukstork behövs?
  4. Vilken elpatron till handdukstork?
  5. Hur hänga handdukar på handdukstork?
  6. Hur varm får en elektrisk handdukstork bli?
  7. Hur montera vattenburen handdukstork?
  8. Vad fyller man en handdukstork med?
  9. Hur många watt på handdukstork?
  10. Vilken effekt på handdukstork?

Varför handdukstork?

En handdukstork är ett bra sätt att hålla handdukarna varma och fräscha mellan tvättarna. Genom att låta handdukarna torka ordentligt efter användning undgår du dålig lukt och behöver inte tvätta lika ofta – vilket är bra både för miljön och livslängden på handdukarna.

Hur startar man handdukstork?

Fyll handdukstorken: Glykolen fungerar som rostskydd för både elpatron och handdukstork. Plugga igen ett av de övre hålen med medföljande R15 propp och låt det andra vara öppet. Starta elpatronen och låt den värma upp vattnet.

Hur stor handdukstork behövs?

Vi rekommenderar 50-80W/m2 beroende på omständigheterna, ex om badrummet är i källaren, vetter mot en yttervägg, har stora fönster eller på annat sätt är dåligt isolerat. Det gör att en högre effekt kan behövas. ... Tänk också på att om det hänger handdukar på handdukstorken så minskar uppvärmningseffekten i badrummet.

Vilken elpatron till handdukstork?

En handdukstork på el går helt på elektricitet genom att den kopplas in med hjälp av ström. Handdukstorken med elpatron har, istället för en direktanslutning till elnätet, en elpatron som driver torken. ... Saknar du helt vattenburen uppvärmning i bostaden kan du använda elpatronen året runt.

Hur hänga handdukar på handdukstork?

Slutligen ett litet tips! Låt handduken hänga fritt så att luftcirkulationen kommer åt att torka handduken. Det är inte handdukstorkens värme i sig utan den varma luften som cirkulerar som torkar handduken.

Hur varm får en elektrisk handdukstork bli?

Re: Handdukstork - brännhet Den är på ca 90watt och saknar reglering.. full värme hela tiden. Den är varm om man tar på den men dock inte så man bränner sig.. skulle gissa att den är 45-50grader.. kanske varmare.

Hur montera vattenburen handdukstork?

Steg 1: Ansluta rör och ventiler

  1. Montera vattenventilens stigarrör med tillhörande mutter i ett av de nedre hålen på torken – stigarröret har fasade kanter nedtill så att fast nyckel alternativt skiftnyckel kan användas. ...
  2. Därefter monteras ventildelen med den lekande mutter som nu sitter på torken.

Vad fyller man en handdukstork med?

Handdukstorkar. Vad ska jag fylla handdukstorken med? Om det inte är en handdukstork med elslingor ska denna fyllas med vatten, om det finns risk till att den fryser så kan man blanda i 5% glykol i det. Den ska fyllas så det är ca 2 cm kvar upp till toppen.

Hur många watt på handdukstork?

Energispartips i badrummet

Apparater i badrummetEffekt
Rakapparat/hårtrimmer4-8 W
Handdukstork20-50 W
Plattång100 W
Golvvärme80-100 W/kvm

Vilken effekt på handdukstork?

Handdukstorkens effekt finns angiven var för sig. Effekten är beroende av temperaturerna i värmesystemet (vattenburna modeller) och av elpatronens effekt. Elpatronens effekt varierar mellan W beroende på om man skall använda handdukstorken som tork eller delvis som värmande element.