:

Hur ofta ska man köra Diskmaskinsrengöring?

Innehållsförteckning:

 1. Hur ofta ska man köra Diskmaskinsrengöring?
 2. Hur använder man finish?
 3. Hur fungerar Disktabletter?
 4. Hur ofta behöver man fylla på salt i diskmaskinen?
 5. Hur använder man finish Dishwasher?
 6. Vad är Finish Rinse Aid?
 7. Hur mycket maskindiskmedel behövs?
 8. Var ska man lägga Disktabletter?
 9. Hur mycket spolglans ska man använda?

Hur ofta ska man köra Diskmaskinsrengöring?

En gång i kvartalet är lagom att ge maskinen en mer noggrann rengöring. Du märker att det är dags om det luktar unket i maskinen trots att du precis diskat, att disken inte längre blir helt ren eller att det finns avlagringar på disken och i maskinen.

Hur använder man finish?

9. Hur använder jag Finish Maskinrengöring?

 1. Avlägsna inte locket. ...
 2. Se till att diskmaskinen är tom.
 3. Placera flaskan med Finish Maskinrengöring upp och ned inuti bestickskorgen eller i diskmaskinens nedre korg.
 4. Använd inte tvål eller diskmedel.
 5. Stäng luckan till diskmaskinen och kör den på det varmaste programmet.

Hur fungerar Disktabletter?

En disktablett, som innehåller allt, måste nämligen ligga kvar i maskinen under hela diskcykeln. Även när maskinen sköljer med rent vatten ligger tabletten kvar. Detta innebär att ditt diskgods aldrig blir sköljt med rent vatten.

Hur ofta behöver man fylla på salt i diskmaskinen?

Fyll på salt omedelbart före nästa diskning när saltpåfyllningsindikatorn 6 på manöverpanelen lyser. Beroende på hur ofta du använder diskmaskinen och vilken vattenhårdhetsgrad diskmaskinen är inställd på kan det dröja flera månader innan mjukgörande salt måste fyllas på.

Hur använder man finish Dishwasher?

Användning: Använd en flaska på 250 ml per månad. Avlägsna klistermärket på korken, men låt korken sitta kvar. Placera flaskan upp och ner i den nedre delen av diskmaskinen, likt en tallrik, med korken stängd. Diskmaskinen ska i övrigt vara tom.

Vad är Finish Rinse Aid?

FINISH FINISH SPOLGLANS RINSE AID 0% Den är lätt att dosera och särskilt lämplig för kortare program. Finish All in 1 Max diskmedelsgel innehåller varken parfym eller fosfater.

Hur mycket maskindiskmedel behövs?

Att dagens diskmaskiner kan ha problem med för stora mängder diskmedel förklaras med att de i dag är tillverkade för att kunna köra en omgång disk på 8 - 15 liter vatten. ... Det är givetvis mycket smidigare att använda diskmedel i tablettform än att behöva dosera pulver själv.

Var ska man lägga Disktabletter?

Placera tabletten i bestickkorgen eller på "golvet" i diskmaskinen istället för i behållaren och välj ett program utan fördisk.

Hur mycket spolglans ska man använda?

Man häller spolglans i en behållare i diskmaskinen och sedan tillsätter maskinen rätt mängd själv när det är dags för sista sköljningen. Vissa maskiner kan ställas in för att få rätt mängd spolglans, beroende på hur hårt vattnet är (det vill säga hur mycket kalk det har).