:

Hur funkar det med domännamn?

Innehållsförteckning:

 1. Hur funkar det med domännamn?
 2. Hur skaffar jag ett domännamn?
 3. Varför domännamn?
 4. Vad är Domänlås?
 5. Var ska jag köpa domän?
 6. Varför subdomän?
 7. Varför kostar domännamn?
 8. Var kan du registrera domäner?

Hur funkar det med domännamn?

Ett domännamn är en blandning av en adress och en identitet på internet. Domännamnet är det du skriver in i din webbläsare för att komma till webbplatsen du vill besöka, till exempel svt.se eller som i vårt fall internetstiftelsen.se.

Hur skaffar jag ett domännamn?

Så registrerar du ett domännamn

 1. Sök domännamn. Skriv in domännamnet och klicka på "Sök" för att se om det finns ledigt.
 2. Välj återförsäljare. Om adressen är ledig kan du registrera den hos en av Internetstiftelsens återförsäljare. ...
 3. Beställ direkt.

Varför domännamn?

När ett domännamn används för att identifiera en plats på internet i stället för en numerisk IP-adress, blir det mycket lättare att komma ihåg och skriva in webbadresser. Vem som helst kan köpa ett domännamn.

Vad är Domänlås?

Ett domänlås är en säkerhetsinställning som förhindrar obehöriga försök att överföra domänen till en annan registrator. Google Domains låser din domän som standard.

Var ska jag köpa domän?

De flesta köper sina domäner på ett webbhotell eftersom det är mycket enkelt att skaffa en domän där. Du fyller i det domännamn du vill ha på webbhotellets hemsida och ser direkt om det är ledigt. Om domänen är ledig kan du köpa domännamnet och betalar för domänen en gång om året om du vill behålla den.

Varför subdomän?

Så här förklarar vi det. Det finns ju domännamn, domäner, underdomäner, subdomäner, toppdomäner, landsdomäner, generiska domäner, med mera, med mera. ...

Varför kostar domännamn?

Vad kostar domänen per år? Priset på domännamn beror på vart du köper det och på vilken toppdomän (vilka bokstäver domännamnet slutar på) du väljer. Ibland erbjuder webbhotellen dessutom extrapriser på domännamn om du köper inom en viss tid. Köper du en domän som slutar på .

Var kan du registrera domäner?

Skydda ditt företagsnamn, dina varumärken och idéer som domännamn genom Sveriges största domänleverantör. Hos Loopia registrerar du enkelt alla domännamn du önskar och behöver du hjälp finns vår prisbelönta support här för dig alla dagar om året.