:

Vad är BHA syra bra för?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är BHA syra bra för?
  2. Hur ofta ska man använda BHA syra?
  3. Kan man använda BHA varje dag?
  4. Vilken syra ska jag använda?
  5. När ska man använda syror?
  6. Vad är salicylsyra bra för?
  7. Kan man använda syra varje dag?

Vad är BHA syra bra för?

BHA – rengörande och antiinflammatorisk salicylsyra Med andra ord är BHA mycket bra när det kommer till att lösa upp talg, smuts och fett i porerna. Dessutom har BHA antiinflammatoriska egenskaper och funkar därför bra mot akne och problemhud. Den används även ofta mot ojämn hudpigmentering orsakad av solen.

Hur ofta ska man använda BHA syra?

Tänk på att aldrig använda syror längre tid än vad som står angivet, en längre verkningstid ger inte snabbare resultat – tvärt om. Använd heller inte produkten för ofta, står det max två gånger i veckan så är det två gånger i veckan som ska följas.

Kan man använda BHA varje dag?

Resist – Weightless Body treatment 2% BHA En makalöst bra kroppsprodukt som du kan använda dagligen, behandlar finnar och ojämn hudton.

Vilken syra ska jag använda?

De vanligaste syrorna AHA-syror, Alpha Hydroxy Acids, används ofta inom hudvård för att påskynda cellförnyelsen och peela bort döda hudceller från huden. De både exfolierar hudytan och tillför fukt, vilket gör linjer och rynkor mindre framträdande. För hemmabruk så är det främst glykolsyra och mjölksyra som används.

När ska man använda syror?

AHA-syror används ofta inom hudvård för att snabba på cellförnyelsen och exfoliera (peela) bort gamla, förbrukade celler. Syran höjer även hudens fuktnivåer, tar bort pigmenteringar och hjälper till att lugna och förebygga akne. När man får bort den glåmiga och tråkiga ytan så lämnas plats för en fin slät hud.

Vad är salicylsyra bra för?

Salicylsyra reducerar även sebumsekretionen för att förbättra hudens klarhet. Genom att motverka sebum och ta bort döda hudceller, fungerar syran för att förbättra utseendet på din hy. Till skillnad från många andra aknebekämpande ingredienser irriterar salicylsyra inte huden utan lugnar istället inflammerad akne.

Kan man använda syra varje dag?

AHA och BHA syran kan störa hudens naturliga bakterieflora. Bakteriefloran på huden är den som finns utanpå på huden och hjälper att stärka hudbarriären. Därför gäller det att vara försiktig med att använda syrorna alltför ofta!