:

Varför hår man balsam i håret?

Innehållsförteckning:

  1. Varför hår man balsam i håret?
  2. Hur tar man balsam i håret?
  3. Måste jag använda balsam?
  4. Kan man ha kvar balsam i håret?
  5. Vad händer om man inte sköljer ur balsam?
  6. Vart ska man ta balsam?
  7. Hur länge ska man ha balsam i håret?
  8. Varför ska man inte ha balsam i hårbotten?
  9. Hur länge kan man ha balsam i håret?

Varför hår man balsam i håret?

Balsam används för att motverka shampots avfettande effekter, genom att bland annat tillsätta olika fetter. Detta skyddar håret, gör det mer lättkammat och ger det ett glansigare utseende.

Hur tar man balsam i håret?

Så här tvättar man håret med balsam Antingen tar du balsam på fingertopparna och arbetar in över hela hårbotten. Eller så tar du flaskan och klickar ut balsam jämnt över hela hårbotten och sedan sprider ut det med fingrarna. Börja sedan massera hår och hårbotten med cirkulerande rörelser.

Måste jag använda balsam?

Ledsen att behöva breaka det här för dig, men: Schampot rengör ditt hår, men om du vill skydda håret och tillföra lyster behöver du balsam. Däremot behöver du inte balsamera hela håret. Eftersom dina hårtoppar är äldre och mer skadade är det framför allt dessa som behöver balsam – inte din hårbotten.

Kan man ha kvar balsam i håret?

Skölj inte helt håret när du haft i balsam. Har du torrt och lockigt hår kan det vara bra att lämna kvar lite balsam i håret. Det behöver all fukt den kan få.

Vad händer om man inte sköljer ur balsam?

Slarvar du med att skölja ur håret kan rester av schampo och balsam bli kvar i håret och göra det tungt, matt och livlöst, så försäkra dig om att sköljvattnet hunnit bli helt klart innan du stänger av duschen.

Vart ska man ta balsam?

Du masserar in balsam i hårbotten De flesta av oss masserar gärna vår hårbotten för att det känns skönt, men det är faktiskt den del av håret som har minst nytta av balsam, för här är håret nytt och starkt. Däremot ska du massera in balsam i topparna, där det är skört och torrt och verkligen har behov av balsam.

Hur länge ska man ha balsam i håret?

Det vårdande balsamet används bara i hårets längder och toppar – inte i hårbotten. Arbeta in balsamet och låt det sitta i någon minut innan du sköljer ur håret ordentligt.

Varför ska man inte ha balsam i hårbotten?

Du har det i hela håret Dina hårrötter behöver inte balsam. Skalpen producerar själv en olja som motverkar att den torkar ut. Dessutom är rötterna sällan lika skadade som topparna, alltså finns inget behov av balsam där. Så håll balsamet till de yttersta topparna.

Hur länge kan man ha balsam i håret?

Det vårdande balsamet används bara i hårets längder och toppar – inte i hårbotten. Arbeta in balsamet och låt det sitta i någon minut innan du sköljer ur håret ordentligt.