:

Hur används Pizzastål?

Innehållsförteckning:

 1. Hur används Pizzastål?
 2. Hur använda Gourmetstål?
 3. Vilket Bakstål?
 4. Hur använder man Pizzaplåt?
 5. Hur länge värma Pizzastål?
 6. Vad är ett pizza stål?
 7. Varför Bakstål?
 8. Vad är Gourmetstål för material?
 9. Är Pizzastål bra?
 10. Hur används Pizzasten i ugn?

Hur används Pizzastål?

Såhär gör du pizza

 1. Placera pizzastålet på ett ugnsgaller i den övre delen av ugnen. Maxeffekt på grilläget.
 2. Gör pizzadegen.
 3. Förbered fyllningen.
 4. På med favoritfyllningen.
 5. Skjut in pizzan med hjälp av en pizzaspade och stäng ugnsluckan.
 6. Efter bara några minuter är pizzan färdig. Ät och njut!

Hur använda Gourmetstål?

Man sätter stålet högt uppe i ugnen på ett vanligt ugnsgaller och ställer in maxeffekt på grill-funktionen. Stålet tar till sig grillelementens tusengradiga värme och får en yttemperatur på upp till 400 grader. Gourmetstålet går även att använda ute på grillen, inte bara för pizza utan även som ett mycket bra stekbord.

Vilket Bakstål?

Ett bakstål är en tjock stålplatta, som man lägger in i ugnen på ett galler precis som man gör med en baksten. Drygt ett år sedan köpte jag en “Bakingsteel” från USA och sedan dess gräddar jag på den. Fördelen med bakstålet jämfört med stenen är att det inte går sönder.

Hur använder man Pizzaplåt?

Har du ingen baksten kan du använda dig av en pizzaplåt som har hål i sig. Den gör så att fuktet kan fly ur bottnen på pizzan så att botten inte blir blöt och saggig. Du kan även använda dig av en stekpanna i gjutjärn! Förvärm stekpannan i ugnen, men var nog med att inte använda en gjutjärnspanna med t.

Hur länge värma Pizzastål?

Uppvärmning. Pizzastålen / Gourmetstål ska värmas upp i en 40-60min i din ugn på max värme. Det går bra att använda varmluft , över under värme eller grill men 20min innan du ska börja tillaga i ugnen ska du slå på maxvärme på grill.

Vad är ett pizza stål?

De flesta känner till pizzastenen, det perfekta redskapet för dig som vill kunna grädda läckra pizzor i ugnen eller på grillen. Pizzastålet är samma sak, men tillverkad i stål. En annan viktig skillnad är att stålet inte spricker vid stora temperaturförändringar och att plattan bara väger 9 kg.

Varför Bakstål?

För att få till en pizza eller ett bröd med perfekt konsistens har pizzerior och bagerier i århundraden använt stenugnar vid gräddningen. Med detta bakstål från Nordwik får du nu möjligheter att utforska samma typ av gräddning hemma i ditt eget kök, med en helt vanlig ugn!

Vad är Gourmetstål för material?

Gourmetstål Classic pizzastål De flesta känner till pizzastenen, det perfekta redskapet för dig som vill kunna grädda läckra pizzor i ugnen eller på grillen. Pizzastålet är samma sak, men tillverkad i stål. ... Nu är du garanterat en spröd botten, oavsett om du använder den i ugnen eller på grillen.

Är Pizzastål bra?

Pizzastålen var enligt testet bättre än pizzastenarna och visade mycket bra resultat. I testet hade de svårt att kora en vinnare men det var hanterbarheten som avgjorde i slutändan. Vårt pizzastål fick ++++ och finns att köpa i vår webbshop för oslagbara 444 kr.

Hur används Pizzasten i ugn?

Pizzasten i ugn

 1. Värm ugnen till 220 grader. Förvärm pizzastenen i 10-15 minuter på ett ugnsgaller i mitten av ugnen.
 2. Lägg pizzan på stenen.
 3. Kolla till pizzan kontinuerligt. ...
 4. Låt pizzan vara i ugnen tills den har fått en gyllenbrun ton. ...
 5. Vänta några minuter så att pizzan får svalna.