:

Hur anmäler man någon för skattebrott?

Innehållsförteckning:

  1. Hur anmäler man någon för skattebrott?
  2. Hur anmäler man någon som jobbar svart?
  3. Vem anmäler bokföringsbrott?
  4. Vad händer om någon jobbar svart?
  5. Vad händer om man jobbar svart?

Hur anmäler man någon för skattebrott?

Om du misstänker skattefusk rekommenderar jag dig att vända dig till Skatteverket. Du kan tipsa dem anonymt såvida du själv inte anger dina kontaktuppgifter. Enbart skatteverket kan ta del av dina kontaktuppgifter. Du kan fylla i en anmälan på deras hemsida, du hittar den via denna länk: Skatteverket.

Hur anmäler man någon som jobbar svart?

Du kan antingen ringa polisen på 114 14 eller tipsa genom webbformuläret på polisens hemsida.

Vem anmäler bokföringsbrott?

Det är oftast de som anmäler till Ekobrottsmyndigheten om de tycker att något ser misstänkt ut. Detta är straffen om du begår bokföringsbrott: ... Straffet för normalgraden är villkorlig dom och böter och straffet för grovt bokföringsbrott är fängelse i upp till 6 år.

Vad händer om någon jobbar svart?

Om du arbetar svart kan du bli skyldig att i efterhand betala skatt för inkomst du har fått så långt som fem år bakåt i tiden. Du får även betala en straffavgift. Eftersom skulderna syns i Kronofogdens och Skatteverkets register kan det bli svårt att få lån, mobilabonnemang, hyresrätt med mera.

Vad händer om man jobbar svart?

Du kan bli tvungen att själv betala den skatt som arbetsgivaren skulle ha betalat in. Du kan åtalas och dömas till böter och är brottet mycket allvarligt kan du dömas till fängelse.