:

Hur tar man bort särskild postadress?

Innehållsförteckning:

 1. Hur tar man bort särskild postadress?
 2. Hur fyller man i särskild postadress?
 3. Hur skriver man adressen till en inneboende?
 4. Hur lång tid tar särskild postadress?
 5. Hur kan man se vem som är skriven på en adress?
 6. Var ska man sätta frimärket?
 7. Hur skriver man en adress på ett brev?
 8. Måste man ha sin adress i bostadsrätt?
 9. Vad är en särskild postadress?
 10. Vad ska en anmälan om särskild postadress innehålla?
 11. Hur upphör en särskild postadress att gälla?
 12. Kan du anmäla en särskild postadress till Skatteverket?

Hur tar man bort särskild postadress?

En särskild postadress upphör inte automatiskt att gälla om och när en person anmäler flytt. Om någon vill avsluta en särskild postadress måste personen lämna in en anmälan om detta till Skatteverket.

Hur fyller man i särskild postadress?

Särskild postadress anmäler du till Skatteverket på blankett, Särskild postadress - anmälan (SKV 7844), om du under minst 6 månader vill ha din post till annan adress än bostadsadressen. Den särskilda postadressen registreras som ett komplement till bostadsadressen i Skatteverkets folkbokföringsdatabas.

Hur skriver man adressen till en inneboende?

Du använder c/o framför namnet och adressen på den person som ska ta hand om din post. Du som är inneboende hos någon eller hyr bostad i andra hand ska inte skriva c/o i din flyttanmälan. Du ska istället ha ditt namn på dörren och på post- eller fastighetsboxen i entrén.

Hur lång tid tar särskild postadress?

Den särskilda postadressen skall gälla i minst sex månader och man anmäler sin särskilda postadress till Skatteverkets e-tjänst. När den särskilda postadressen skall upphöra anmäler man även detta till Skatteverkets e-tjänst.

Hur kan man se vem som är skriven på en adress?

Med tjänsten Visa folkbokförda på samma adress kan du få reda på om det finns fler personer folkbokförda på samma adress som du själv är folkbokförd på. Om något inte stämmer kan du lämna uppgifter till Skatteverket.

Var ska man sätta frimärket?

Frimärket bör du placera i kuvertets övre högra hörn. Ta reda på hur mycket porto du behöver.

Hur skriver man en adress på ett brev?

Adressen skrivs på kuvertets nedre högra hörn. Adressen skrivs alltid i högra hörnet eftersom brevet maskinsorteras och scannas av från höger till vänster.

Måste man ha sin adress i bostadsrätt?

Invånarna ska vara skrivna där de faktiskt bor. Precis som du säger är det möjligt att äga en bostadsrätt genom arv utan att någon är skriven på den. Samma sak gäller för personer med fritidshus, en person med ett fritidshus kan äga det och samtidigt vara skriven på en annan adress där denne faktiskt bor.

Vad är en särskild postadress?

 • En särskild postadress är ett komplement till en folkbokföringsadress. Skatteverket kan därför inte registrera din folkbokföringsadress som en särskild postadress. Din folkbokföringsadress ändras inte om du anmäler en särskild postadress. När någon annan ska ta hand om din post.

Vad ska en anmälan om särskild postadress innehålla?

 • En anmälan om särskild postadress ska enligt 28 § FOL innehålla följande uppgifter: namn och personnummer eller samordningsnummer. datum för ändring av den särskilda postadressen. en ny särskild postadress. uppgift om hur länge postadressen ska gälla.

Hur upphör en särskild postadress att gälla?

 • En särskild postadress upphör inte automatiskt att gälla om och när en person anmäler flytt. Om någon vill avsluta en särskild postadress måste personen lämna in en anmälan om detta till Skatteverket.

Kan du anmäla en särskild postadress till Skatteverket?

 • Särskild postadress. Du kan anmäla en särskild postadress till Skatteverket om vill ha din post till en annan adress än din folkbokföringsadress under minst sex månader. Det gäller både i Sverige och utomlands. Det kostar inget att anmäla en särskild postadress. En särskild postadress är ett komplement till en folkbokföringsadress.