:

Hur tar ni bort hår där nere?

Innehållsförteckning:

 1. Hur tar ni bort hår där nere?
 2. Har du könshår?
 3. Hur trimma könshår?
 4. Hur lång tid tar det för könshår att växa ut?
 5. Hur får man bort hår?
 6. Kan man ha grått könshår?
 7. Varför hår man könshår?
 8. Hur trimma underlivet?

Hur tar ni bort hår där nere?

A och O är bra grejer: en supervass rakhyvel och en rakkräm som lirar med din hudtyp. Sen ska du raka medhårs och inte mot hur håren växer. Var dunderförsiktig - små rispor och skärsår vill du undvika. Tänk också på att huden ska vara fuktig och du inte ska trycka hyveln för hårt mot huden.

Har du könshår?

Det är naturligt med hår och alla får/har det och bör inte anses som tabu, könshår finns ju också där för en anledning, för att skydda könet! Ta hand om dig och reflektera varför du gör saker med dig själv, är det för andra eller dig själv?

Hur trimma könshår?

Börja med att trimma ner håret om det är långt. Använd en trimkam som kortar ner längre hår, desto längre hår – desto större längt på trimkammen. 4. Vill du därefter raka huden så att du blir helt renrakad där nere är det bra att sträcka på huden och raka mot hårets växtriktning.

Hur lång tid tar det för könshår att växa ut?

Könshår växer kontinuerligt men bara till en viss längd. Det kommer växa ut relativt fort, man brukar säga att det tar cirka 3-6 månader för det att växa ut fullt ut. Du behöver inte ångra dig, utan låt det växa ut. Om du tycker busken känns för stor kan du testa att klippa till det lite istället.

Hur får man bort hår?

GUIDE: Bästa metoderna för att ta bort kroppshår

 1. Rakhyvel. En bra hyvel är det snabbaste sättet till lena ben, men man måste raka sig ofta och helst tillsammans med rakskum för att minska risken för skärsår. ...
 2. Rakning med rakapparat. ...
 3. Slipning. ...
 4. Varmvaxning. ...
 5. Kallvax. ...
 6. Krämer. ...
 7. Epilator. ...
 8. IPL-maskin.

Kan man ha grått könshår?

Det finns olika typer av melanin och en av dem kallas eumelanin. Det är den mörkaste typen av melanin. ... Med åren tappar håret melanin, därför blir vi grå- och vithåriga. Så inom en viss tid kommer du säkert ha matchande färg på håret på dina nedre delar som håret på huvudet – men då blir färgen grå eller vit.

Varför hår man könshår?

Att kvinnors kroppsbehåring ska bort har anor från antikens Grekland. ... Men håret fyller en funktion på kroppen: huvudhåret skyddar oss mot värme och kyla och könshåret skyddar våra känsliga delar mot bakterier, säger hon.

Hur trimma underlivet?

Tips på hur du rakar underlivet på bästa sätt Några tips på hur man rakar underlivet är att alltid raka medhårs och använda jämna, långsamma rörelser. Skynda inte på rakningen genom att raka med långa drag, ta hellre lite mindre hår i taget och rengör rakhyveln mellan varje drag. Det är värt de extra sekunderna!