:

Var anmäler man internetbedrägeri?

Innehållsförteckning:

  1. Var anmäler man internetbedrägeri?
  2. Hur anmäler man Telefonbedrägeri?
  3. Kan man anmäla ett företag för bedrägeri?
  4. Hur anmäler man en hemsida?
  5. Kan någon göra något med mitt telefonnummer?
  6. Hur blir man bedragare?

Var anmäler man internetbedrägeri?

Anmäl brott till polisen För att anmäla brottet ska du ringa 114 14 eller besöka en polisstation. Är det ett pågående brott, eller en akut situation, ring 112. Många brott kan anmälas via e-tjänster.

Hur anmäler man Telefonbedrägeri?

Lita inte på den som kontaktar dig bara för att den har personliga uppgifter om dig. Bedragare kan hitta information på nätet för att lura dig. Om du drabbas av eller misstänker bedrägeri, kontakta din bank omgående. Polisanmäl alltid och ta stöd av människor i din närhet.

Kan man anmäla ett företag för bedrägeri?

Innan du anmäler Till oss kan konsumenter anmäla företag och produkter som inte följer den konsumenträttsliga lagstiftningen. ... Den kan dock hjälpa andra konsumenter i framtiden genom att Konsumentverket uppmärksammas på aktuella konsumentproblem.

Hur anmäler man en hemsida?

Du ska lämna anmälan till Konsumentverket. Det kan du göra antingen via brev eller via deras webbsida. Konsumentverket är en statlig myndighet som har i uppgift att ta vara på konsumenternas intressen.

Kan någon göra något med mitt telefonnummer?

Slarv från telefonoperatören kan göra det lätt att stjäla ditt mobilnummer. Det kan sedan användas både för att kapa din identitet på nätet och för att handla saker som du får betala för.

Hur blir man bedragare?

Nätfiskeförsök kan till exempel utge sig vara från banker eller betaltjänster som påstår att ditt konto är utsatt för bedrägeri och ber dig verifiera inloggningsuppgifter eller streamingtjänste r som varnar för att tjänsten avslutas om du inte uppdaterar dina kortuppgifter, eller från Skatteverket som vill ha dina ...