:

Hur anmäler jag bedrägeri?

Innehållsförteckning:

  1. Hur anmäler jag bedrägeri?
  2. Vad ska man göra om man blivit lurad på Blocket?
  3. Hur anmäler man folk på Blocket?
  4. Vad är det för straff för bedrägeri?
  5. Hur går Swish bedrägeri till?
  6. Kan man polisanmäla blocket?

Hur anmäler jag bedrägeri?

Anmäl bedrägeribrott till polisen Anmäl övriga bedrägeribrott genom att ringa 114 14 eller besöka en polisstation. Är det ett pågående brott ring 112. Tänk på att kontakta din bank så snart som möjligt.

Vad ska man göra om man blivit lurad på Blocket?

De bedrägerier som sker på just Blocket handlar nästan uteslutande om att bedragarna försöker få sina offer att betala i förskott – antingen hela köpesumman eller en del av den. Thomas Bäcker avråder starkt från all form av förskottsbetalning.

Hur anmäler man folk på Blocket?

Om du ser en annons på sajten som du tycker verkar skum eller du misstänker kan vara ett bedrägeriförsök är vi väldigt tacksamma om du anmäler annonsen till oss. Gå till annonsen och klicka på knappen "Anmäl annons" för att skicka din anmälan till Blockets kundsäkerhetscenter.

Vad är det för straff för bedrägeri?

Så säger lagen. För bedrägeri är straffet fängelse i högst två år. För ringa bedrägeri är straffet böter eller fängelse i högst sex månader. För grovt bedrägeri och grovt fordringsbedrägeri är straffet fängelse i lägst sex månader och högst sex år.

Hur går Swish bedrägeri till?

En bedragare swishar pengar till en privatperson och meddelar sedan att de swishat fel och ber personen att swisha tillbaka till ett annat nummer. ... Även om du inte förstått att pengarna kommer från en brottslig verksamhet, kan det anses vara en brottslig handling.

Kan man polisanmäla blocket?

Om du misstänker att du har råkat ut för ett bedrägeri genom en kontakt du fått via Blocket ber vi dig: Kontakta Blockets kundsäkerhetscenter och anmäla händelsen till oss. Det gör du antingen via frågeformuläret, välj rubriken “Kundsäkerhet”, eller genom att anmäla annonsen i fråga. Det gör du på säkerhetssidan.