:

Hoe warm is het zeewater in Griekenland?

Innehållsförteckning:

  1. Hoe warm is het zeewater in Griekenland?
  2. Welke kant van Rhodos is het warmst?
  3. Hoe warm is het in Griekenland in januari?
  4. Hoe warm is het in februari in Griekenland?
  5. Waar is het het warmst in Griekenland?
  6. Welk eiland van Griekenland is het warmst in mei?

Hoe warm is het zeewater in Griekenland?

Op andere populaire vakantiebestemmingen in Griekenland is het trouwens ook heerlijk in de zee om te zwemmen: Kos 23,9 graden, Corfu 23,9 graden, Zakynthos 25,0 graden, Samos 22,8 graden. De temperatuur van zeewater in Griekenland schommelt in de zomer meest tussen de 22 en 27 graden.

Welke kant van Rhodos is het warmst?

Zeewater temperatuur Rhodos De zee rondom Rhodos is aan de zuidkant het warmste. De Meltemi wind komt uit het noorden en de stroming langs de zuidkust van Rhodos is veel minder sterk. Bij Kallithea, Faliraki, Lindos en Tsambika is de zee meestal iets warmer dan bij Ixia, Ialyssos en Rhodos-stad.

Hoe warm is het in Griekenland in januari?

De Griekse winters zijn in het mediterrane klimaat meestal niet erg koud, maar dit zijn wel erg hoge waarden voor deze tijd van het jaar. Gemiddeld ligt de maximumtemperatuur in januari in Griekenland op een graad of 13 en de minimumtemperaturen liggen rond een graad of 4.

Hoe warm is het in februari in Griekenland?

Klimaatcijfers

maximum temperatuururen zonneschijn per dag
januari13℃4
februari13℃5
maart16℃6
april20℃8

Waar is het het warmst in Griekenland?

De warmste eilanden van Griekenland, zijn de zuidelijke eilanden. Hiertoe behoren de populaire eilanden Kreta, Rhodos, Kos en Karpathos. In het voorjaar tikt de temperatuur regelmatig de 25oC aan, de zon schijnt volop en de kans op neerslag is nihil. Zelfs in maart kan het voorkomen dat de temperatuur de 25oC aantikt.

Welk eiland van Griekenland is het warmst in mei?

Op Rhodos is het in mei overdag gemiddeld 24,2 °C, Samos 24,6 °C, Corfu 23,8 °C, Kefalonia 22,5 °C en Lesbos 23,9 °C. Op het vasteland in Pyrgela is het overdag in mei heerlijk met een gemiddelde temperatuur van 26,2 °C.