:

Hur länge klarar sig gräs på rulle?

Innehållsförteckning:

  1. Hur länge klarar sig gräs på rulle?
  2. Vad kostar det att anlägga gräsmatta rulle?
  3. Hur tjockt lager jord?
  4. När kan man gå på en nylagd gräsmatta?
  5. Vilken jord för att anlägga gräsmatta?

Hur länge klarar sig gräs på rulle?

Fördelen med rullgräs är att du kan använda gräsmattan mycket snabbare. Redan efter två–tre veckor kan den nya gräsmattan användas och efter ytterligare någon vecka är den klar för lek och spel. Gräset rullas ut och våderna skjut ihop tätt. När en rulle skarvas görs det utan överlappning och utan genomgående skarvar.

Vad kostar det att anlägga gräsmatta rulle?

– Mellan tummen och pekfingret skiljer det ungefär 25 kronor per kvadratmeter mellan rullgräs och frön, rullgräs kostar omkring 30 kronor per kvadratmeter och frösådd bara omkring 5 kronor per kvadratmeter, säger Petter Bergström. Den frösådda gräsmattan är också lite mer krävande initialt.

Hur tjockt lager jord?

Ovanpå befintlig jord rekommenderas minst 5 – 10 cm bra matjord, eventuellt blandat med sand. Se till att ytan lutar bort från byggnader.

När kan man gå på en nylagd gräsmatta?

Du kan anlägga en gräsmatta när som helst under vår till höst. Det bästa, om du ska så själv, är att göra det när jorden är varm i juni–juli (beroende på var i Sverige du bor). Du kan också så på hösten och låta gräset vila under vintern.

Vilken jord för att anlägga gräsmatta?

Det viktiga är att ytan blir jämn. 2. Gräs trivs bäst på sandig jord. Har du lerjord hemma är det därför bra att blanda ner sand.