:

Hur mäter man en tavla?

Innehållsförteckning:

 1. Hur mäter man en tavla?
 2. Vilken storlek på tavelram?
 3. Hur mäts ramar?
 4. Hur ramar man in tavlor?
 5. Hur kan man få en tavla värderad?
 6. Hur mäta passepartout?
 7. Hur stor ram behöver man?
 8. Hur stort är 21x30?
 9. Hur stor är en ram?
 10. Hur ramar man in akvarell?

Hur mäter man en tavla?

Du mäter alltid det du vill rama in. Har du en bild med vit kant ( hela pappersmåttet är bild + vit kant) och ej vill rama in den vita kanten mäter du enbart bilden och klipper bort din vita kant. Vill du istället rama in hela pappersmåttet då mäter du hela ditt pappersmått.

Vilken storlek på tavelram?

Att välja storlek Det första man bör veta när man letar efter ramar är att måtten som anges är innemåtten av ramen, dvs till vilken bildstorlek ramen passar. Har du en poster i 30x40cm är det en 30x40 ram du ska ha. Behöver du veta yttermåtten på ramen hittar du listens bredd nere i specifikationen.

Hur mäts ramar?

Mät mycket noga och mät flera gånger. Utgå alltid från det längsta måttet som du mäter fram. Exempel: Om du mäter fram 76,3 centimeter i bredd på det som du vill rama in, väljer du 76 centimeter och en noggrannhet på +5 millimeter. Du får då en ram med en invändig bredd som är 76,5 centimeter.

Hur ramar man in tavlor?

Så här går det till:

 1. Ta med alstren du vill rama in så hjälper vi dig att välja passande list och passepartout. Konsttryck och litografi. Fotografi. ...
 2. Välj vilken list du vill ha. Trälist. ...
 3. Välj passepartout som ska sitta runt motivet. Det finns många olika färger att välja mellan. ...
 4. Välj typ av glas. Tavelglas. ...
 5. Vi förseglar tavlan.

Hur kan man få en tavla värderad?

Ett bra sätt att veta på ett ungefär hur mycket tavlan är värd är att titta på om tavlor av konstnären har sålts på auktion tidigare. Av den anledningen är det bra om du kan tyda signaturen. Om konstnären är känd kan det vara någorlunda enkelt att hitta auktionspriser.

Hur mäta passepartout?

Mäta ut en passepartout Man börjar med att mäta bilden, bredd och höjd, tänk bara på HUR passepartoutkanten skall ligga på din bild, skall den ligga in på bilden, så måste du dra ifrån ca 1 cm på bildmåttet så att det inte uppstår glipor runt.

Hur stor ram behöver man?

Oftast räcker det med 8 GB RAM för de flesta. Detta fungerar bra till majoriteten av moderna spel och program. Vissa spel och program kan kräva att du uppdaterar till 16 GB RAM.

Hur stort är 21x30?

I vår lista nedan så har en ram som är 21 x 30 cm i stort sett samma storlek som ett A4 papper – alltså 29,7 x 21 cm.

Hur stor är en ram?

Vanligt att standard pappersstorlekar passar I vår lista nedan så har en ram som är 21 x 30 cm i stort sett samma storlek som ett A4 papper – alltså 29,7 x 21 cm.

Hur ramar man in akvarell?

Rama in själv – köp färdiga ramar/passepartouter till akvareller/pasteller. Akvareller och pasteller bör alltid inramas med passepartout, för att bilden inte ska skadas. Störst utbud av färdiga ramar har IKEA, något mindre på Clas Ohlson, Åhléns och Rusta. Vissa av dessa ramar säljs med syrafria passepartouter.