:

Vilken den på strumpbyxor?

Innehållsförteckning:

 1. Vilken den på strumpbyxor?
 2. Hur får man strumpbyxor att hålla?
 3. När kan man ha strumpbyxor?
 4. Hur man tar på sig strumpbyxor?
 5. Vad ska man ha för färg på strumpbyxor?
 6. Vad betyder 70 den på strumpbyxor?
 7. Varför åker strumpbyxor ner?
 8. Hur tvättar man nylonstrumpor?
 9. Kan man ha strumpbyxor på sommaren?
 10. När har man svarta strumpbyxor?

Vilken den på strumpbyxor?

Välj rätt denier (den) på strumpbyxorna. Denier är en beteckning för masktätheten i strumpbyxor och ger en indikation på tjocklek. Tunna, fina och genomskinliga strumpbyxor ligger vanligtvis på 15-20 den, medan tjockare strumpbyxor på 50 den och uppåt är mer täckande, värmer mer och passar bättre när det är kallt.

Hur får man strumpbyxor att hålla?

5 tips: Så får du dina strumpbyxor att hålla längre

 1. Tvätta rätt. När strumpbyxorna används töjs fibrerna ut. ...
 2. Låt självtorka. Undvik torktumlare och torkskåp och låt dina nytvättade strumpbyxor självtorka.
 3. Undvik maskor. Många strumpbyxor, särskilt tunna, är lätta att dra upp en maska på om man är oförsiktig. ...
 4. Härda. ...
 5. Laga.

När kan man ha strumpbyxor?

Så länge du inte kör glans i dom är det okej. Det GÅR att bära hudfärgade strumpbyxor på hösten/vintern (när du av olika skäl inte vill vara barbent), men då måste de vara så skira och tunna att de upplevs som din andra hud.

Hur man tar på sig strumpbyxor?

Om du har långa, vassa naglar kan det vara smart att bära fingervantar när du tar på dig strumpbyxorna. Rulla sedan strumpbyxorna över benen och upp över höfterna – dra och slit inte i dem! Kom också ihåg att dra försiktigt i strumpbyxorna innan du tar på dig dem den första gången för att fibrerna ska stramas ut.

Vad ska man ha för färg på strumpbyxor?

Man ska välja tjockleken efter vilket tillfälle det är. Till kläder som har starka färger - Bär man röda, gröna, turkosa eller marina plagg då kan man med fördel välja ett par strumpbyxor som är ljusa, de lyfter bättre fram klädernas färg. Man ska undvika svarta och de solbruna strumpbyxorna.

Vad betyder 70 den på strumpbyxor?

Denier[redigera | redigera wikitext] Denier (förkortas den) är ett mått på tjockleken av garn, som används till exempelvis nylonstrumpor och silkesstrumpor, och avser vikten i gram av 9 000 meter garn vid 70 °F och 75% relativ luftfuktighet. ... Ju högre denier-tal desto tjockare och slitstarkare strumpor, och vice versa.

Varför åker strumpbyxor ner?

Alla som använder strumpbyxor har garanterat varit med om det här någon gång – nämligen att strumpbyxorna åker ner. ... Brittiska Metro skriver att det du ska göra är att sätta på ett par trosor/kalsonger över dina strumpbyxor. Alltså: Underkläder, strumpbyxor och underkläder igen.

Hur tvättar man nylonstrumpor?

Nylon, eller polyamid, är tåligare än andra material i fråga om riv- och slitstyrka. Men det betyder inte att du ska slänga tunna, fina nylonstrumpbyxor in på 60 grader. Strumpbyxor bör alltid tvättas på max 40 grader i tvättpåse. Vi rekommenderar att de torkas hängande eller plantorkas.

Kan man ha strumpbyxor på sommaren?

sommaren blir vi lätt svettiga och en tunn strumpbyxa kan förhindra att benen klistras ihop. Strumpbyxans färg kan också framkalla lite solbränna. Tack vare det blir det lättare att bära korta klänningar i maj när bröllopssäsongen börjar.

När har man svarta strumpbyxor?

Till begravningar - Här fungerar det bäst om man bär ett par täckande, svarta strumpbyxor som är i 40 denier. Till bröllop - Då ska man ha de finaste feststrumporna på sig, det innebär att man har tjockleken 10 till 12 denier. Man ska ha ljusa på sig eller ton i ton med den klänning man bär.