:

Finns sork på Gotland?

Innehållsförteckning:

 1. Finns sork på Gotland?
 2. Hur många ungar får en sork?
 3. Vart finns sorkar?
 4. Har sorkar svans?
 5. Är sork korsord?
 6. Vad betyder sork på Gotland?
 7. Hur många sorkar?
 8. Hur gammal kan en sork bli?
 9. Hur vet man om man har sork?
 10. Hur vet man om det är en mullvad eller sork?

Finns sork på Gotland?

Skogssork förekommer i så gott som hela Sverige inkl. Öland och Gotland ungefär upp till polcirkeln. Den finns i stora delar av Europa, utom i sydväst, samt i ett bälte österut genom Asien ungefär till Bajkalsjön.

Hur många ungar får en sork?

Då kan de gå hårt åt skogsplanteringar. Sedan rasar antalet sorkar igen och antalet växer sedan igen fram till nästa topp. De får ungar flera gånger om året. Oftast blir det 4-7 ungar i varje kull men de kan upp till 10 på en gång.

Vart finns sorkar?

Mer fakta om sorkar Åkersorken lever i högt gräs ovan jord, gärna intill diken. Under vintern gör den gångar i gräset under snötäcket. Den är en växtätare och gnager av barken på träden under snön. Åkersorken lämnar inga jordhögar efter sig.

Har sorkar svans?

Kroppen är 9-12 cm och den har längre svans än åkersorken, vanligen 3-4,5 cm. Svansen är ganska hårig och klart mörkare på översidan. Skogssorken har större ögon än åkersorken och vattensorken. Denna art lever mer i skogen än andra arter av sorkar, och man hittar den också bland ormbunkar och i blåbärsris.

Är sork korsord?

Synonymer till sork

 • åkerråtta, mus, gnagare.
 • (vard., prov.) pojke, gosse, grabb.

Vad betyder sork på Gotland?

En sork är en fotbollssupporter som har sina sympatier hos Gnaget d.v.s AIK. Att bli kallad sork är föga smickrande, så man får anta att det är ett tillmäle som är skapat av rivaliserande fotbollssupportrar såsom gårdare och bajare.

Hur många sorkar?

I Sverige finns sex vanligt förekommande sorkarter, vanligast är vattensork, ängssork och åkersork. Sorken är ett råttlikt djur men med en klumpigare kropp och öronen är ofta gömda i pälsen. En åkersork varierar mellan 8-18 cm i längd och en vattensork kan bli upp till 23 cm, exklusive svans.

Hur gammal kan en sork bli?

Sibirisk lämmel: 12 månader Arvicolinae/Lifespan

Hur vet man om man har sork?

Det finns flera tecken som skvallrar om att du har fått sork i din trädgård. Ett tydligt tecken är när det dyker upp hål i gräsmattan och även jordhögar på olika platser i trädgården.

Hur vet man om det är en mullvad eller sork?

Hålen avslöjar om det rör sig om mullvad eller sork. ... Mullvadens högar är högre och spetsigare än vattensorkens, dessutom lägger mullvaden jordhögen över (i) hålet. Så tar man bort högen och där är ett hål så är det troligtvis mullvad. Mullvadens gångar är smått ovala horisontellt.