:

Vad gör jag av gamla böcker?

Innehållsförteckning:

  1. Vad gör jag av gamla böcker?
  2. Var säljer jag gamla böcker?
  3. Vem köper upp gamla böcker?
  4. Vilka böcker är värdefulla?
  5. Vart lämnar man böcker?
  6. Vad gör jag med gammal kurslitteratur?
  7. Vem köper mina böcker?
  8. Hur kan jag sälja böcker?
  9. Vilka böcker vill antikvariat ha?
  10. Hur säljer man böcker bäst?

Vad gör jag av gamla böcker?

De böcker som sorterats som säljbara kan du antingen skänka till oss i våra butiker eller återvinningscentraler, eller sälja på begagnatmarknader som Bokbörsen och Tradera till exempel.

Var säljer jag gamla böcker?

Bokbörsen är Sveriges största marknadsplats för begagnade böcker. Förra året såldes 398 000 böcker, det bästa året någonsin.

Vem köper upp gamla böcker?

Vi köper och säljer antikvariska böcker inom alla tänkbara områden och från alla tidsperioder. Till oss kommer folk med olika litterära intressen för att både köpa och sälja böcker. Här finns både skönlitteratur och facklitteratur samt äldre rara böcker för samlaren.

Vilka böcker är värdefulla?

Fotografiböcker stiger just nu i värde. Ett fint ex av ”Poste Restante” av Christer Strömholm (1967) kan gå för ca 10.000 kronor medan en bok av Henri-Cartier-Bresson kostar det femdubbla.

Vart lämnar man böcker?

Second hand-butiken nära dig tar emot möbler, husgeråd, kläder, böcker och elektronik, leksaker, sportutrustning, hemtextil, skor och mycket annat som är i gott skick. Du kan skänka varor till din butik på följande sätt: Lämna själv i vår gåvomottagning.

Vad gör jag med gammal kurslitteratur?

Lämna in boken För dig som bor nära en av våra butiker eller en inlämningsstation är det supersmidigt att lämna in din begagnade kurslitteratur där. Sedan sköter vi hela försäljningen och du kan luta dig tillbaka och invänta betalning. Enklare kan det inte bli.

Vem köper mina böcker?

Vi är framför allt intresserade av större samlingar – gärna med inriktning mot ett eller flera faktaområden som går på djupet och innehåller mer ovanliga titlar. Vi kan ofta köpa väldigt mycket när vi är på plats – även skönlitteratur och dekorativa skinnband. Vi köper också enstaka böcker av större värde.

Hur kan jag sälja böcker?

Du kan sälja böcker på Bokbörsen eller kontakta något av dessa antikvariat.

Vilka böcker vill antikvariat ha?

Vi kan ofta köpa väldigt mycket när vi är på plats – även skönlitteratur och dekorativa skinnband. Vi köper också enstaka böcker av större värde. Även mindre samlingar med äldre rara böcker (1800-tal och tidigare) är av stort intresse.

Hur säljer man böcker bäst?

Om du inte önskar använda dig av internet. Det gamla hederliga viset, besök stadens antikvariat och undersök om de skulle ha intresse i att sälja dina böcker. När man vandrar på en loppis så är det inte helt ovanligt att man fastnar vid boktravarna för att fynda hem en bok till sängläsningen.