:

Finns som Kattsort?

Innehållsförteckning:

 1. Finns som Kattsort?
 2. Vilken är Sveriges vanligaste kattras?
 3. Vilken ras är Bondkatter?
 4. Vad heter en smäcker kattras?
 5. Vilken är den Keligaste kattrasen?
 6. Finns det katter som inte fäller hår?
 7. Hur många olika kattraser finns det i Sverige?
 8. Vilken är den finaste kattrasen?
 9. Är Bondkatter?
 10. Vad är en bondkatt?

Finns som Kattsort?

Alla kattraser A-Ö

 • Abessinier. Ursprung: England. En av världens äldsta kattraser. ...
 • American curl. Ursprung: USA. Finns som både långhårig och korthårig. ...
 • Balines. Ursprung: USA. ...
 • Bengal. Ursprung: USA. ...
 • Brittiskt korthår. Ursprung: England. ...
 • Brittiskt långhår. Ursprung: England. ...
 • Burma. Ursprung: USA. ...
 • Burmilla. Ursprung: England.

Vilken är Sveriges vanligaste kattras?

Vanligaste kattraserna 2021 Huskatten, blandraskatten eller bondkatten som den också kallas är den vanligast förekommande kattrasen i svenska hem. Bland raskatter är det ragdoll som toppar listan på populäraste kattraserna i Sverige.

Vilken ras är Bondkatter?

Huskatt, blandraskatt eller bondkatt är de officiella benämningarna på alla de katter som saknar stamtavla, och alltså inte är registrerade i någon kattorganisation. Även om båda föräldrarna är registrerade raskatter så kallas avkomman huskatt om den inte registreras.

Vad heter en smäcker kattras?

Både brittiskt korthår och en exotic hör hit. De saknar den långa pälsen men kroppen är desto mer kompakt. Om man vill ha en livlig och vaken katt bör man välja en ras med kort päls och en långsträckt och smäcker kropp. Ett typexempel är siamesen eller orientalen.

Vilken är den Keligaste kattrasen?

Ragdoll – en lugn, stor och kelig katt.

Finns det katter som inte fäller hår?

Orientaliskt korthår är en sällskaplig kattras som trivs tillsammans med människor och andra katter. Orientalen som den kallas har väldigt kort, fin päls och fäller väldigt lite. Om man dessutom borstar katten regelbundet så sprider den inte några lösa hår.

Hur många olika kattraser finns det i Sverige?

Hos FiFe finns det 43 godkända kattraser.

Vilken är den finaste kattrasen?

Listan är faktiskt oförändrad sedan den publicerades första gången i början på förra året. Det är den stora charmiga kattrasen maine coon som håller sin plats i toppen.

Är Bondkatter?

Huskatter, som också kallas blandraskatter eller bondkatter, är den vanligaste katten i svenska hushåll. ... Den största skillnaden mot raskatter är att huskatter saknar stamtavla och därför inte behöver se ut eller vara på ett visst sätt. De kommer i många olika färger, storlekar och temperament.

Vad är en bondkatt?

Den siamesiska karaktären kan också finns, även om dragen är mindre framträdande, så katten kanske är pratsam, bestämd och ganska envis, men kanske inte lika krävande som en renrasig siames. De kallas också bondkatter och den här typen av katt har en bakgrund som helt och hållet saknas stamtavla.